Kaos inför Springsteen – biljetterna existerar inte

avChristoffer Nilsson, Anton Assarsson, Lotta Glimstedt

Nu rasar besvikna kunder mot Biljett Nu

1 av 16
FOLKFEST Fansen har väntat länge. I går rullade äntligen Bruce-cirkusen in i Göteborg. ”Jag älskar alltid att vara här”, sa Springsteen till Nöjesbladet.

Det råder biljettkaos i Göteborg.

Mängder av människor som köpt biljett till Bruce Springsteen via Biljett Nu har mötts av beskedet att deras biljetter inte existerar.

– Jag är så förbannad att jag håller på att koka över, säger Jonas Lönn som är drabbad.

Foto: AP
Bruce Springsteen och The E Street Band i Oslo.

Trycket på biljetter till Bruce Springsteens spelningar i Göteborg har varit hårt. Inte ens de som köpt i god tid kan vara säkra.

Jonas Lönn, 44, köpte fyra biljetter i november förra året från biljettnu.se.

I dag fick han beskedet.

– “Tyvärr så finns inte era biljetter” sa kvinnan i telefon. Det är stor skandal, de har sålt biljetter som de inte hade, säger han.

Present till sonen

Jonas Lönn hade köpt biljetterna i 20-årspresent till sin son. De hade beställt hem dem via post – men några biljetter kom aldrig. Istället möttes de av beskedet att de skulle hämtas ut på plats. Jonas Lönn hyrde en lägenhet, packade ner sina saker och reste från Ruda på östkusten för att hämta ut dem tillsammans med sin son, sin svåger och hans son på västkusten.

– Det kostade 4 380 kronor för fyra biljetter, med lägenhet och omkostnader ligger jag ute med över 7 500 kronor.

Biljettpengarna har han blivit lovad att få tillbaka, men övriga utlägg får han stå för själv.

– Det är skandal hur de här biljettförsäljarna beter sig. Pengarna är inte det stora – jag har väntat på det här sedan 1985 när jag såg honom senast. Och min son ska vi inte ens tala om, han är så besviken att han drämde sin telefon i marken. Vi föll ihop som korthus.

”Förbannad och besviken”

Kjell Magnusson, 47, från Eskilstuna har varit med om exakt samma sak. I december köpte han fyra biljetter till Bruce Springsteen-spelningen den 27 juli i Göteborg. Konsertbiljetterna var en julklapp till döttrarna Ida, 20, och Emma, 18.

I dag kom kallduschen. Det blir ingen konsert för familjen Magnusson.

– Jag är så förbannad och besviken. Tidigare har Biljett Nu sagt att vi är garanterade våra biljetter senast en vecka före konserten. Men nu ringde de och säger att de inte kan leverera. Vi har bokat hotell och åkt hela familjen från Eskilstuna, säger han.

Nu ifrågasätter Kjell Biljett Nu:s agerande.

– Min tilltro till det här företaget har raserats. Jag kommer aldrig mer att köpa biljetter av dem och jag hoppas att ingen annan gör det heller. Frågan är om vi ens kommer få våra pengar tillbaka, säger han.

Thomas Johansson, styrelseordförande på konsertarrangören Live nation Europa, menar att något måste göras.
– Det måste hända något. Regeringen måste agera, säger han till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har upprepade gånger sökt Robert Jakobsson, verksamhetschef på Biljett Nu, för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM