’Ingen reagerar när Zlatan vinner Guld-bollen gång på gång’

ROCKBJÖRNEN

Lasse Stefanz frontman frågande till utebliven Guldklaven-nominering

1 av 4 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Olle Jönsson.

Olle Jönsson förstår inte varför Lasse Stefanz inte nominerats till Guldklaven för årets dansband.

– Det är ingen som reagerar över att Zlatan har vunnit guldbollen 10 eller 11 gånger, säger han.

Nu vill han inte att bandet ska nomineras över huvud taget.

Olle Jönsson är arg.

Efter att ha läst Nöjesbladets artikel, där en representant för Guldklavenjuryn säger att Lasse Stefanz inte har stuckit ut tillräckligt för att nomineras i årets prisutdelning, ringer han upp.

– Vi har fått en låt specialskriven till oss av Mikael Wiehe, vi har varit med i ”Allsång på Skansen”, jag har sommarpratat och även varit med i tv-programmet ”Sommarpratarna”. Vad skulle vi ha gjort mer, vunnit Nobelpriset? säger han.

”Vad är problemet med att ge oss priset?”

Lasse Stefanz är inte nominerade alls i år. Bandets låt ”Leva tills jag dör” kan bli årets låt, men officiellt är det låtskrivaren Mikael Wiehe som i så fall vinner priset.

Sedan Guldklaven började delas ut år 2000 har Lasse Stefanz belönats som bästa dansband fem gånger, varav tre år i rad 2011 till 2013. De senaste två åren har priset gått till Sannex.

– Det har blivit någon slags tävling för inbördes beundran. Det speglar inte verkligheten, hur det ser ut ute i Dansbandssverige. Det är ingen som reagerar över att Zlatan har vunnit guldbollen 10 eller 11 gånger. Jag menar, vi slår publikrekord var vi än är, säljer flest skivor. Kommer det ingen bättre så förstår jag inte vad problemet är med att dela ut det till oss, säger Jönsson.

”Vi vill inte bli nominerade”

Men kan det inte vara bra för Dansbandssverige att även nya band får utrymme på Guldklaven?

– Vad gynnar det för nånting? Gynnar det branschen? Om en arrangör bokar nån för att de vinner Guldklaven så kommer det inte komma en käft mer för det. Folket har ju redan bestämt sig för vilka som är deras favoriter.

I går meddelade Lasse Stefanz att de bojkottar årets prisutdelning. Nu säger Olle Jönsson att de inte vill bli nominerade till dansbandspriset Guldklaven över huvud taget.

– Vi har sagt till dem att vi inte vill bli nominerade. Så drar de i stället in sån skit som att vi inte skulle ha utmärkt oss. Vi vill inte blanda oss in i den tävlingen bara.

”Inte besvikna”

Förstår du att det kan uppfattas som att ni är besvikna över att ni inte blivit nominerade?

– Vi är inte besvikna. Vi sa till dem redan i fjol att inte nominera oss, blanda inte in oss i den tävlingen. Den känns liksom inte relevant.

Guldklavenjuryns ordförande Diana Thylin, som också är ansvarig utgivare för danstidningen Får jag lov, vill inte kommentera Olle Jönssons utspel men säger:

– Lasse Stefanz stora engagemang i frågan visar att Guldklaven verkligen har fått den status, och är så åtråvärt, som var vår målsättning när vi instiftade priset för 17 år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM