Ola Salo på stor Sverigeturné

ROCKBJÖRNEN

Här spelar Salo solo: Jag har vilat klart och känner mig otroligt laddad

1 av 6 | Foto: Ola Salo är redo för 2015.

Nästan fyra år efter The Arks avslut är han redo att rocka.

I sommar kör Ola Salo sina sololåtar på svenska festivaler.

– Jag har vilat klart och känner mig otroligt laddad, säger han till Nöjesbladet.

Sedan The Ark pensionerades efter 20 år ihop har Ola Salo spelat Jesus i rockmusikalen ”Jesus Christ Superstar”, skrivit egna rockoperan ”Kult”, gjort Pride-låten 2014 med Kleerup och medverkat i ”Så mycket bättre”.

Men nu är han nöjd med utflykterna och vill spela rock för en livepublik igen.

Soloalbum i maj

– Jag har vilat klart. Jag känner mig otroligt laddad och sugen på att släppa egen musik och åka ut och möta en publik – vad det än må vara för publik som möter mig 2015, säger Ola Salo till Nöjesbladet.

Förra veckan släppte han titelspåret ”How I kill” från EP:n som kommer den 25 mars. Låten ingår även på artistens första soloalbum, som dyker upp i maj.

Runt 20 turnéstopp

I dag är det också klart att Salo tar med sig skivan på sommarturné genom Sverige. Och han får sällskap. I Salos nya liveband ingår Rebecca Meiselbach på trummor, Jon Bordon (Melody Club) på keyboard, Cecilia Linné på cello och bas samt Victor Hvidfeldt på violin och gitarr.

”Så exalterad”

Närmare 20 orter är inbokade och det kommer fler.

– Jag ville hitta fyra musiker där minst två personer utöver ett traditionellt rockbandsinstrument spelade ett stråkinstrument. Jag är så exalterad över att det nu finns en turné bokad! Det ska bli så oerhört kul, säger Ola Salo.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Salo

Musik