Pira, du är osvikligt cool

ROCKBJÖRNEN

Ett lyxigt segertåg för svensk hiphop

Linda Piras spelning på Way out west tillägnades Christian Falk. Hans dotter Vanessa Falk, sångare, skulle ha uppträtt tillsammans med Linda Pira men valde att stanna kvar i Stockholm.

När konserten är slut gör Linda Pira och hennes ladies vågen för sig själva.

Det är bara att stämma in.

Linda Piras konsert ”Ladies First” är en fortsättning på låten ”Knäpper mina fingrar (Remix)” som släpptes i vintras och gästas av Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Vanessa Falk, Rawda, Julia Spada och Joy.

Formatet premiärades på Dramaten och har en lysande dramaturgi. Publiken, som chillar i regnponcho, får se några av den så sprudlande svenska hiphopens allra mest lovande rappare avlösa varandra i ett lyxigt segertåg.

I spetsen, förstås: Pira själv. Osvikligt cool äger hon scenen som hade hon en hel karriär bakom sig, snarare än blott en hyllad ep och några gästverser. Hon rappar med stor pondus och kaxig karisma i ”Bang Bang” och ”Rom & Kush” tillsammans med Stor. Cleo är magisk i ”Gå på salong” och trion Revolution Poetry gör politisk spoken word från pinnstolar på scenen.

Allt kulminerar i ”Knäpper mina fingrar (Remix)”, allt till fonden av Dj Sallas beats. Det är en lång väg från hans Latin Kings och hit, men den pekar spikrakt uppåt.

Linda Pira

Plats: Azalia, Way Out West. Publik: Några tusen. Längd: En timme. Bäst: ”Gå på salong” och ”Knäpper mina fingrar (Remix)”. Sämst: Vädret.

ARTIKELN HANDLAR OM