Tomas Andersson Wij får en ny säsong

ROCKBJÖRNEN

Gästas av Timbuktu, Winnerbäck och LeMarc

1 av 4 | Foto: Tomas Andersson Wij.

Ingen rap, men djupa samtal och intima spelningar.
Så blir säsong två av ”Tomas Andersson Wij spelar med”.

– Det känns som en ”dream come true” för mig, säger Tomas Andersson Wij.

Det blir en säsong två av ”Tomas Andersson Wij spelar med”. Timbuktu, Lars Winnerbäck, Peter LeMarc och en ännu hemlig gäst kommer att spela med honom på scen i varsin av de fyra konserterna. Första konserten blir den 25 augusti.
– Det känns fantastiskt. Jag var nöjd med att det blev EN säsong, men att få göra en andra, med så grymma artister och med en av landets bästa tv-producenter, Karin af Klintberg, är otroligt, säger artisten och tidigare journalisten Thomas Andersson Wij.

En som går i uppfyllelse

Peter LeMarc har egentligen slutat göra konserter.

– Men han gör ett undantag här. Det känns hur stort som helst. En ”dream come true" för mig.

Eftersom att Timbuktu och Tomas musik är så olika blir det en av kvällarna där han kommer vara ute på djupast vatten, berättar han.
– Vi har inte bestämt så mycket men någon rap kommer det inte bli från mig. Jag har inte hjärnan för det. Jag förstår inte hur de lyckas prata så snabbt. Jag har bara långsamma låtar, säger han.

Enligt Tomas har han och Winnerbäck försökt ses och ta en öl längre tid. Men nu får de ses på scen istället.
– Man säger att man ska ses och prata men så har man barn och han har fru i Norge så man får inte ihop det. Men nu blir det första gången som vi verkligen spelar ihop på riktigt. Vi ska bara sitta med två gitarrer. Det kommer vara väldigt naket.

Sänds på SVT i höst

Förutom musik kommer spelningarna innehålla mycket prat och djupare diskussioner.
– Jag vill inte att det ska vara klassiska intervjuer där man berättar om hur man började spela. Jag vill mer att man ska dyka in i ämnen. Som hur det är att få barn, hur man är i ett förhållande, politik och vad man blir inspirerad av just nu, säger Tomas Andersson Wij.

Biljetterna till de tre första konserterna släpps klockan 12 måndag den 4 juli. Biljetterna till den fjärde konserten, vars gäst ännu är hemlig, släpps senare.

Konserterna kommer att spelas in och klipps sedan ner till tv-avsnitt som sänds på SVT senare i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM