Takida polisanmäler rockkritiker

Av: Sandra Wejbro

Publicerad:
Uppdaterad:

”Personliga påhopp accepterar vi inte”

Takida.
Foto: Magnus Liam Karlsson
Takida.

Takida är vana vid att få ljumma recensioner.

Men nu har de lackat ur ordentligt.

Enligt tidningen Dagbladet ska Ångebandet polisanmäla en kritiker som sågat deras senaste skiva.

Faksimil på recensionen.

I en recension som publicerats i musiktidningen Gaffa skriver kritikern bland annat att sångaren Robert Pettersson varierar sig genom att slänga in ”en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten”.

– Det är riktat mot oss men den blir ju också nedsättande för alla som har Downs syndrom, säger Robert Pettersson till Dagbladet.

Enligt bandet var recensionen även i övrigt hotfull och kränkande.

– Vi spelar kommersiell rock som är väldigt ocreddig. Det har blivit som en tävling mellan kritiker att såga oss. Vi är vana vid det, vi vet att det är så och accepterar det, säger Pettersson till Dagbladet.

Takida anser dock att recensenten gått över gränsen i sin recension av bandets nya skiva ”The Burning Heart”.

– Vi kände att vi måste stat­uera ett exempel. Personliga påhopp och hotfulla form­uleringar kan vi inte acceptera, säger Pettersson till Dagbladet.

I webb-versionen av artikeln har Gaffa nu tagit bort en av meningarna som Takida uppfattade som hotfulla – där recensenten på slutet skrev ”......det är då man på riktigt börjar fundera över hur många år man behöver sitta inne för överlagt mord i Sverige.”

Takida är för närvarande ute på tältturné tillsammans med Europe. I onsdags kväll spelade de vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN