Rockbjörnen

Festivalkriget är i full gång

Av: 

Kristin McMillen

ROCKBJÖRNEN

I dag startar festivalerna kriget om hårdrockarna.

Rockweekend ger bort biljetter medan Getaway Rock Festival är självsäkra.

– Vi är inte i desperat behov att få in biljettvolym, säger Thomas Jernberg på Getaway Rock.

I dag går startskottet för de två hårdrocksfestivalerna. Rockweekend i Söderhamn och Getaway Rock Festival i Gävle hålls båda den 8–10 juli. Bara åtta mil skiljer mellan orterna. Redan i våras var striden i full gång. Rockweekend hotade då att stämma Getaway Rock för datumkrocken. En juridisk process som rann ut i sanden och övergick i publikstrid.

– De hade inget juridiskt ombud och inget på fötterna. De förtalade oss i medier och fick exponering, säger Tomas Jernberg, festivalgeneral på GetawayRock.

Nästan slutsålt

Rockweekend uppger nu att de sålt fler biljetter än förra året, då festivalen hade 5 000 besökare per dag. Nu ger de också bort sitt festivalpass till alla som köpt biljetter till den inställda Hultsfredsfestivalen. Getaway Rock, som nästan sålt slut på sina biljetter och räknar med 10 600 besökare per dag, har valt att inte kontra med samma erbjudande.

– Det skulle kännas fel mot dem som köpt festivalpass hos oss, säger Tomas Jernberg.

”Taskigt mot publiken”

Martinus Eriksson, festivalgeneral för Rockweekend säger att strategin är ett långsiktigt varumärkesbyggande för att locka Hultsfredsbesökare till sin festival. Och han gör allt för att undvika festivalkrocken nästa år.

– Det är taskigt mot publiken att lägga festivalerna på samma datum, säger han.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Iron Maiden i gröngräset
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen