Sean Banans lättklädda videoinspelning

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Sean Banan har lämnat Copacabanana för nakenstranden på Gotteland.

Nu försöker han maxa antalet figurer som är med i den kommande musikvideon.

– Jag har tappat räkningen, säger Sean Banan, 28, till Nöjesbladet.

Rumpor, glamourmodeller, smygtittare och hångel. Allt det där kan kan hamna i Sean Banans kommande video "Gotteland", som häromdagen spelades in på stranden vid Fågelöuddebadet på Lidingö.

– Det kan föreställa Gotland. Men det behöver inte vara det. Den handlar om min egna nakenstrand där alla ska visa sig nakna. Det är för att man ska lära sig att vara accepterad och acceptera andra, säger Sean Banan.

Egentligen var det tänkt att videon skulle spelas in på just Gotland. Men så blev det inte. En strand på Lidingö dög lika bra.

Alla dansade

Ett statistgäng finns på plats under den småkyliga eftermiddagen i maj. Men kläderna åker av, och badbyxorna på. Plötsligt dansar alla framför regissören Mikeadelicas kamera.

– Det är bara att ha kul. Bjud på er själva. Släng ut mig. Ta upp varandra. En kanske springer iväg febrilt. Någon kanske hoppar ner i vattnet. Ha så galna idéer som möjligt. Men spring inte iväg med kameran, säger Sean Banan till statisterna.

När dansen är i full gång hittar statisten Agneta Hjelm, 66, Sean Banan framför kameran.

Det leder till en banankyss. Med tunga och allt.

– Ajajaj, det var hett. Jag undrar vad min man kommer att säga. Jag såg stjärnor och månar. Det var en explosion. Men det bjuder jag på. Visst är jag ett fan av Sean Banan. Det finns inget mellanting, säger Agneta Hjelm.

När Sean Banan plockar fram ett färgsprakande smycke som en av hans figurer ska bära utbrister han:

– Sony music-budget. Det här köptes på plattan, säger han och skrattar.

En bananvideo behöver inte kosta så mycket, menar han.

– Jag kan slå vad om att Danny Saucedos och Eric Saades videor kostar minst tre eller fyra gånger mer. Man behöver inte göra det så dyrt. Det mesta tar man itu med själv. Kläderna exempelvis, säger han.

Flera karaktärer

Något som är vanligt med Sean Banans videor är att han gör många karaktärer själv. Den här gången blir det mormor, en smygtittande farfar (med g-string och trenchcoat), afrikanska Sean, arabiska Sean, Baywatch-Sean... ja sådär fortsätter det.

– Vi har så många karaktärer för att... kan du inte få tag i statister måste du bli statist själv. Jag har tappat räkningen över hur många det är, säger Sean Banan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN