Norrköping

Bindgalen & febril hiphop

Av: 

Håkan Steen

ROCKBJÖRNEN

Maskinen är bland det mest underhållande i hela landet

NORRKÖPING. Landets roligaste hiphopduo är till­baka, med sitt bindgalna bombardemang till show.

Om Maskinen är så här bra en februaritorsdag i Norrköping, hur ska det då inte bli på festival­scenerna i sommar?

Frej Larsson och Herbert ”Afasi” Munkhammar har inte släppt ny ­Maskinen-musik på tre år men i veckan kom singeln ”Stora fötter stora skor”, från en kommande ep med samma namn. ”Som alla vet är albumformatet på utdöende” skrev de ­okrönta Spotify-kungarna i pressmeddelandet och berättade att de därför i stället har en serie ep:s på gång under året.

Adhd-energi

För alla oss som fallit för duons febrila mix av hiphop, dancehall, electro, ­baile funk och Lisa Ekdahl-­inspirerade refränger är det förstås goda nyheter men framför allt är det kul att se dem på scen igen.

Den sortens distorderade, tourette-anstrukna ­adhd-energi som Maskinen lyckas borra in i sin ­publik är nämligen något av det mest underhållande man kan uppleva med en svensk akt.

Nya singeln låter i sammanhanget oväntat soft, men det adderar bara mer spänning till setet och ­efter att Frej pedagogiskt skolat in publiken på ­texten känns låten som en inventarie i setet redan innan den hinner ta slut.

Knäpp i huvudet

Nya ”Batteri”, där ­stenhårda rapparen Joy M’Batha kommer in och äger, är ännu ett hedonistiskt Maskinen-anthem och Movits!-samarbetet ”Limousin”, ihop med Movits!-mannen Johan Rensfeldt, en annan stenhård knock i kväll.

Att hela lokalen som vanligt blir kollektivt knäpp i huvudet av ”Alla som inte dansar” behöver jag knappast tillägga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Norrköping

Maskinen

Rockbjörnen