Klart: De spelar på Rockbjörnens scen

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Miss Li och Margaret uppträder på galan 16 augusti

1 av 5 | Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Miss Li.

En är en svensk popveteran. Den andra är ett polskt stjärnskott.

Nu spelar Linda ”Miss Li” Carlsson och Margaret på Rockbjörnen, kan Nöjesbladet avslöja.

– Jag ska köra min nya singel, sedan blir det bara fest, säger Miss Li.

På tisdag är det äntligen dags för Aftonbladets stora musikfest Rockbjörnen i Kungsträdgården i Stockholm.

Under kvällen kliver flera kända artister upp på scenen för att riva av sin musik. Nu kan Aftonbladet avslöja att popartisten Linda ”Miss Li” Carlsson, 34, och sångerskan Margaret, 25, är två av dem.

– Det ska bli roligt. Jag spelade där för några år sedan och det var jätteroligt. Jag är peppad! säger Miss Li.

”Älskar att spela i Sverige”

Miss Li har aldrig själv vunnit en Rockbjörn, men röstades fram som årets turnédrottning av Aftonbladets läsare 2009 när galan hade en paus.

– Så man kan säga att jag har vunnit, egentligen borde jag få en Rockbjörn retroaktivt. Jag får köpa en egen pokal, skrattar hon.

Polska Margaret släppte sitt debutalbum ”Add the blonde” 2014 och hennes musik har toppat listor i Tyskland och Italien. I år har hon sålt guld i Sverige med singeln ”Cool me down”.

– Jag älskar att spela i Sverige så jag är så exalterad över att få åka dit igen. Sverige känns som mitt andra hem. Jag har jobbat med svenska musiker i fyra år, så det är viktigt för mig att få spela min musik där, säger hon.

Nio björnar delas ut

Vad gillar du bäst med Sverige?

– Vädret! Nej, jag skojar. Jag gillar att musiken finns överallt där och att jag träffar så många duktiga musikskapare hela tiden. Och så älskar jag er natur.

Margaret, som egentligen heter Małgorzata Jamroży, hoppas på fest i Kungsträdgården.

– Jag hoppas att publiken vill hänga på mig och dansa och sjunga och ha kul.

I år slåss totalt 24 svenska artister, sju utländska, fem konserter och fem fangrupper om att kamma hem en Rockbjörn i nio olika kategorier

Det här är Rockbjörnen

Rockbjörnen är Sveriges äldsta musikpris där fansen röstar fram sina favoriter i nio olika kategorier.

Galan, och prisutdelningen, arrangeras i Kungsträdgården i Stockholm den 16 augusti och programleds av artisten Oscar Zia och Nöjes­bladets Frida Söderlund. Galan början klockan 20:00 och det är gratis inträde för ­alla, samtidigt som det livesänds på aftonbladet.se.

Tidigare vinnare av Rockbjörnen är bland andra Zara Larsson, Håkan Hellström, Kent, U2, Madonna och Justin Timber­lake. Förra året slog Rockbjörnen publik­rekord när 15 000 personer fanns på plats i Kungsträdgården.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM