Ruby Rose sjuk – ställer in i Sundsvall på grund av smärtan

ROCKBJÖRNEN

Kan inte flyga på grund av smärtan – arrangören jagar ny akt

1 av 5 | Foto: Ruby Rose på Ibiza i en bild daterad från fredagen, några timmar innan beskedet att hon ligger däckad i sjukdom.

Ruby Roses första Sverigesommar bjuder på regn.

Stjärnan ställer in sin konsert på Sensommar i Sundsvall – ett dygn innan.

”Hon ligger just nu i en sjuksäng utomlands och kommer inte att kunna ta sig till Sverige”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Hon gjorde en bejublad spelning på Stockholm Pride.

Men dj:n och ”Orange is the new black”-stjärnan Ruby Roses framfart i Sverige gör halt. Roses andra blågula spelning, på festivalen Sensommar i Sundsvall, under lördagskvällen ställs in – med ett dygns varsel – sedan stjärnan drabbats av sjukdom, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Semestrar på Ibiza

I dagarna har Ruby Rose siktats på Ibizia, tumlandes runt i vattnet tillsammans med flickvännen Harley Gusman. Men arrangören försäkrar att hon däckat i sjukdom.

”Hon ligger just nu i en sjuksäng utomlands och kommer inte att kunna ta sig till Sverige. Vi har precis som ni sett fram emot spelningen väldigt länge och det är därför väldigt tråkigt att behöva meddela detta”, skriver arrangören och fortsätter:

”Ruby Rose hälsar till alla sina fans i Sverige att hon är väldigt besviken då hon verkligen sett fram emot konserten, samt att hon lovar att komma tillbaka en annan gång.”

Stjärnan: Det är tonsillerna

Stjärnan utvecklar själv på Instagram:

”Har problem med halsfluss och kan omöjligt flyga på grund av smärtan jag får i öronen :( Det betyder: inga mer konserter och att jag behöver ta det lugnt innan hemresa :( Ledsen hörrni, jag visste inte ens att man kunde få halsfluss efter typ 16”.

Arrangören Höga kusten jobbar nu med att hitta en ersättare till konserten den 5 augusti.

Övriga artister som är inbokade på lördagen är Toki, Sabina Ddumba, Johnossi och Movits.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ruby Rose