PRESENTERAS AV

Ed Sheeran vinner Rockbjörn: ”Ödmjukt tacksam”

avLouise Åström

Tar hem priset för ”Årets utländska låt”

1 av 2 | Foto: Lionel Cironneau / AP TT NYHETSBYR N
Ed Sheeran.

”Shape of you” har spelats över en miljard gånger på Spotify.

Nu vinner Ed Sheeran en Rockbjörn för hitlåten.

– Han är ödmjukt tacksam och det betyder otroligt mycket för honom att just fansen har röstat, säger en representant för artisten under galan.

Den brittiska artisten Ed Sheeran vinner en Rockbjörn i kategorin ”Årets utländska låt” för ”Shape of you”. Låten ingår på hans skiva med namnet ”÷”.

I skrivande stund har låten spelats över en miljard gånger på Spotify.

När programledaren Daniel Norberg presenterade de nominerade i ett specialskrivet medley var det också Ed Sheeran som fick högst jubel av publiken.

”Betyder otroligt mycket”

En representant för världsstjärnan var på plats för att ta emot priset, och han berättade att Ed Sheeran, som gärna hade tagit emot priset själv, var särskilt glad för sin Rockbjörn.

– Han är ödmjukt tacksam och det betyder otroligt mycket för honom att just fansen har röstat, säger artistens management.

Sheeran har i en intervju med BBC Radio 1 Breakfast Show Friday berättat att låten först var tänkt till Rihanna, skriver Billboard.

”Jag skulle skriva låtar till andra människor tillsammans med Steve Mac och Johnny McDaid och när vi skrev den här låten så sa jag ”Det här skulle verkligen funka för Rihanna”. Sedan började jag sjunga fraser som ”putting Van The Man on the jukebox” och kände väl att ”hon kommer inte sjunga det här va?”. Så halväggs genom bestämde vi att vi skulle göra den till mig istället, sa han i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM