Så manipulerar R Kelly sina kvinnor i ”sexsekten”

1 av 3 | Foto: ED BETZ / AP
R Kelly.

avMathilde Albinsson

ROCKBJÖRNEN

R Kelly anklagas för att hålla ett flertal kvinnor fångna i en sexsekt.

Enligt uppgifter till TMZ stannar åtminstone en av kvinnorna kvar hos r’n’b-stjärnan av egen fri vilja – eftersom han överöser dem med en lyxig livsstil.

R’n’b-stjärnan R Kelly har anklagats för att hålla flera kvinnor fångna i vad som beskrivs som en sexsekt.

Bland annat uppges han kontrollera hur kvinnorna ska klä sig, vad de ska äta samt deras kontakt med omvärlden.

En familjemedlem till en av kvinnorna berättar dock för TMZ att R Kellys egentliga brott är att överösa dem med en lyxig livsstil, som de stannar kvar i av egen fri vilja.

Källor till sajten hävdar att kvinnan i fråga får lämna Kellys ägor, och har även gjort så vid flera tillfällen. Hon ska ha fått flyga mellan staterna på egen hand för att hälsa på sin familj. Men hon har aldrig stannat längre än en vecka och återvänder alltid till Kelly, som hon beskriver som ”sin man”.

Erbjuder lyxig livsstil

Anledningen till att hon stannar kvar hos R Kelly är den lyxiga livsstilen, som hon påstår att han erbjuder henne. Hon ska ha flugits till Beverly Hills för shoppingturer och Kelly köper även dyra handväskor, underkläder, skor och spabesök åt alla sina flickvänner, skriver TMZ.

Källorna bekräftar dock att Kelly ska ha tagit kvinnornas mobiltelefoner ifrån dem och medger därmed att artisten inte är helt oskyldig. En familjemedlem beskriver det hela som en beräknande, metodisk process från Kellys sida för att nyttja naiva flickor.

R Kelly nekar till anklagelserna

Även om familjemedlemmarna, som TMZ har varit i kontakt med, inte ser något kriminellt med Kellys handlande, upplever de dock att han manipulerar kvinnorna till att bli helt beroende av honom.

Enligt Buzzfeed består sexsekten av en 21-åring kvinna, en 31-årig kvinna som är ett slags överhuvud, en 25-åring som känt Kelly i sju år, en 19-årig modell, en 26-årig aspirerande låtskrivare och en 18-årig sångerska.

R Kelly själv nekar till alla anklagelser.

– Mr Robert Kelly är både upprörd och störd av de senaste anklagelserna som gjorts mot honom. Mr Kelly nekar otvivelaktigt till sådana anklagelser och kommer att jobba med all kraft för att slå tillbaka mot sina anklagare och rentvå sitt namn, har hans advokat Linda Mensch tidigare sagt till TMZ.

ARTIKELN HANDLAR OM

R. Kelly