Eric Amarillo gör ”ofrivillig” comeback – med sommarplåga

avAnton Assarsson

ROCKBJÖRNEN

Spriten fick honom att lägga ned karriären

Eric Amarillo gav upp artistkarriären förra året.

Nu gör han comeback – av misstag.

– Jag missuppfattade mitt skivbolag, säger han.

Eric Amarillo tog sig en öl på Rockbjörnen 2012.

Nu är han tillbaka. Men ännu en sommarplåga innanför linnet.

Eric Amarillo, 42, gav egentligen upp sin artistkarriär förra året.

Succén med "Om sanningen ska fram" 2011 hade slitit ut honom. Festandet, alkoholen och ett ursinnigt spelschema fick honom att bestämma sig för att sluta som artist, och bara skriva musik till andra.

Trodde han.

– Efter att jag var klar med ett projekt i vintras så kände jag att det hade varit kul att göra en flöjtlåt, jag är ganska bra på tvärföljt. Skivbolaget tyckte att den hittig och frågade om jag kunde lägga sång på den. De ville nog att det skulle vara någon tjej som sjöng, men jag missuppfattade och spelade in sången själv.

Resultatet blev låten "Fuldans". Och nu blir det ännu ett år på scenen för Eric Amarillo.

– De flesta tror nog att jag försöker göra en sommarhit. Men helt ärligt så är det inte så. Det här var helt jävla omedvetet.

Vad är fuldans?

– Det finns två kategorier. Medveten fuldans är en person som försöker göra sig lustig för att få uppmärksamhet på dansgolvet, eftersom humor är ett bra trick om man vill ligga. Den fuldansen är inte lika rolig som den omedvetna, för han tror att han är bra. Och i den kategorin hittar du ungefär 90 procent av alla män. Jag tycker att alla ska få dansa precis som de vill, och de flesta är ju fuldansare. Den svenska mannen är riktigt jävla dålig på att dansa tycker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM