Rockbjörnen

En barfotabomb av energi

Av: 

Håkan Steen

Beth Ditto visar att hon gillar Roskilde 2012.
Beth Ditto visar att hon gillar Roskilde 2012.

ROCKBJÖRNEN

ROSKILDE. Beth Ditto gillar att vara i Roskilde. Hon tycker rent av att det är så kul att stå på festivalens största scen att hon beställer in drink efter drink under giget. I slutet är sångerskan i Olympia-bandet på så gott humör att hon klättrar ner till publiken med mascaran rinnande och kramar och pussar så många hon hinner.

En fin bild. Ditto känns över huvud taget helt oförställd och ofiltrerad. Hon är en barfotabomb av energi som springer från kant till kant på scenen, säger att hon lovar att komma hem till alla som vill bjuda henne på tårta och frågar sedan vad diabetes heter på danska.

Texterna hon viskar, sjunger och skriker känns som ren pep talk för outsiders av alla tänkbara slag.

Gossip har massor av lysande låtar på nya albumet ”A joyful noise”. Och Blondie-rockiga ”Perfect world” eller ”Melody emergency”,med sina tunga riff, får de att brisera nästan lika mycket som deras stora anthem ”Standing in the way of control”.

Synd bara att bandet inte är alls lika färgstarkt som vokalisten. Musikerna känns ovana vid den stora scenen och har heller inte alltid kraften att bygga upp den stora fest under discokulan som låtarna bjuder in till.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen