Så peppar Avicii inför sista Sverigespelningen

ROCKBJÖRNEN

Ser fram emot kvällen i Malmö

Avicii gör sin sista sverigespelning.

På instagram hälsar han till sina fans.
– Det här blir kul Malmö, skriver han.

Tim Bergling, mer känd under sitt artistnamn ”Avicii” gör sin sista sverigespelning på Tallriken i Pildammsparken i Malmö under fredagskvällen.

Via Instagram hälsar han nu till sina fans.
”Om ett par timmar gör jag min sista spelning någonsin i Sverige. Det här blir kul Malmö”, skriver han”.

Lägger av

Det var tidigare i år som Avicii via ett öppet brev på Facebook meddelade att han lägger av med turnélivet. En av anledningarna är bristen på privatliv och fritid.
”Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella saker, även om jag är tacksam för alla möjligheter och den bekvämligheter min succé har gett mig. Jag vet att jag är välsignad som har möjlighet att resa världen runt och uppträda, men jag har för lite tid till ett liv som en vanlig person bakom artisten”, skrev han i brevet.

Efter Malmöspelningen gör Avicii ett flertal spelningar på Ibiza, en spelning i Storbritannien och en på Irland innan han lägger turnélivet på hyllan.

Har tampats med hälsoproblem

Aviciis karriär har varit kantad av flera hälsoproblem. Redan under 2012 fick han föras akut till sjukhus på grund av en inflammation i bukspottskörteln. Samma problem blossade upp igen under 2013. Under 2014 fick han ställa in flera spelningar och vila upp sig hemma i Stockholm efter att han opererat bort både gallblåsan och blindtarmen.

ARTIKELN HANDLAR OM