Rihanna tillbaka på svensk mark

ROCKBJÖRNEN

Här anländer stjärnan

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS
Världsstjärnan är i Stockholm.

Här landar världsstjärnan Rihanna i Stockholm.

Nu gör hon sig redo för måndagens konsert.

Det blev en lång väntan för autografjägarna som ville få en skymt av Rihanna när hon dök upp i Stockholm. Turnébussen som hade åkt från Oslo stod parkerad i två timmar utanför Grand hotel innan världsstjärnan snabbt slussades ut och fördes in på hotellet.

Stjärnan vinkade till de skrikande fansen, men skrev inga autografer.

Spelar i morgon

I vintras tog den långa väntan på ett nytt Rihanna-album slut och i morgon får stjärnans svenska fans äntligen se henne på scen igen. Tele 2 Arena i Stockholm gör sig redo för ”Anti world tour”.

Det har gått tre år sedan Rihanna senast landade i Sverige och gjorde ett bejublat uppträdande i Globen. Hennes fans hade fått vänta längre än så på ett nytt album när ”Anti”, det åttonde i ordningen, till slut släpptes i januari i år.

Men det långa glappet har inte inneburit att världsstjärnan legat på latsidan de senaste åren – tvärtom.

Tangerar Elvis

I veckan klättrade dj:n Calvin Harris och Rihannas singel "This is what you came for" upp på Billboardlistans femte plats. Det innebär att Rihanna nu har haft lika många låtar (21) på listans fem högsta placeringar som Elvis Presley.

28-åringen från Barbados har fortfarande storheterna Janet Jackson (24), Mariah Carey (26), Madonna (28) och The Beatles (29) framför sig i rekordböckerna, men hon har å andra sidan också tiden på sin sida.

En stor anledning till ”Riris” framgångar är, enligt Coldplay-sångaren Chris Martin, hennes röst. I en intervju med The Guardian beskriver han Rihannas stämma på följande vis:

– Den har en tjock ton så den är inte irriterande för någon. Den är som en vackert hopklämd tandkrämstub.

I tårar på scen

Så vad har publiken i Sverige att vänta sig? Trots rapporter om seg biljettförsäljning både i London och Stockholm är hon en artist med förmågan att skaka om, och själv bli omskakad.

Hennes uppträdande i Dublin förra veckan skapade internationella rubriker när bilder på en tårfylld Rihanna spreds över nätet, och då var hon bara inne på kvällens andra låt.

Den här gången kommer det inte heller att dröja flera år mellan Rihannas Sverigespelningar. Den 2 augusti uppträder hon på Malmö Arena.

TT/Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Rihanna