Här är Lisa Nilssons hemliga gäster i allsångsspecialen

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lisa Nilsson leder ”Allsångsscenen är din” på tisdag.

Nu avslöjar hon två av sin hemliga gästartister – Sarah Dawn Finer och Oscar Zia.

– Ja, och det kan ju bara bli succé, säger Lisa Nilsson i ett klipp på Allsång på Skansens Facebook.

1 av 3 | Foto: Gustav Mårtensson
Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson, 46, tar över stafettpinnen efter Orup, 58.

I år är det hon som leder ”Allsångsscenen är din”. Men hon kommer inte vara ensam på scenen. I vanlig ordning är ett antal artister inbjudna att delta i specialtimmen. I ett klipp på SVT Allsång på Skansens sociala medier avslöjar Lisa Nilsson att hon kommer gästas av Sarah Dawn Finer, 35, och Oscar Zia, 20.

– Det kan ju bara bli succé, hälsar Lisa Nilsson i klippet, medan Sarah Dawn Finer och Oscar Zia kikar fram bakom hennes rygg.

Lisa Nilsson har i en tidigare intervju med Nöjesbladet avslöjat att hon har bett fler vänninor att medverka.

– Jag har tagit med mig två i alla fall, minst. Det kan komma i någon tredje joker, vi får se. Men två galanta damer som jag tycker mycket om och som jag tror att många längtar efter att se mig tillsammans med.

Nu står det alltså klart att Sarah Dawn Finer är en av dem.

”Allsångsscenen är din” har sänts sedan 2012 då Tomas Ledin, 65, fick en timme på scenen efter ordinarie sändning av ”Allsång på Skansen”. Sedan dess har Håkan Hellström,43, (2013), Laleh, 35,(2014), Alcazar (2015) och Orup (2016) gjort samma sak.

”Tvungen att få tänka lite”

Och i år har alltså turen kommit till Lisa Nilsson. Men det var inte självklart för henne att tacka ja.

– Nej, inte på direkten. Jag var tvungen att få tänka lite, det var inte riktigt min plan den här sommaren, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.

– Jag hade ju tagit ett beslut att den här sommaren skulle jag chilla. Men det är ju ganska chilligt att komma till ”Allsången” med en turné också. Jag har ju turnerat i två år med min best of-repertoar så vi kan ju lätt ställa om vår produktion och göra det här. För jag vill inte lägga hela barnsemestern på att repa och fixa. Men så insåg jag att det behöver jag inte heller. Det är bara att köra.

Framför ”Himlen runt hörnet”

Hon berättade i samma intervju vilka låtar som tittarna kan förvänta sig att få höra.

– ”Himlen runt hörnet” kommer med. Jag lovar ganska många låtar ändå, men minst en från ”Himlen runt hörnet”-skivan. Den firar också 25-årsjubileum i år och det måste uppmärksammas. Det är en viktig födelsedag.

”Allsångsscenen är din: Lisa Nilsson” sänds direkt efter ”Allsång på Skansen”.

Publicerad: