Peace & love går i konkurs

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

Chockbeskedet – Sveriges största festival ställs in

1 av 25
Peace & Love meddelade nyheten på Facebook under tisdagsförmiddagen.

Peace & Love har gått ut på Facebook med nyheten att årets festival ställs in – och att man begär sig själva i konkurs.

– Det är med stor sorg i hjärtat som vi tvingas ge er detta besked. Festivalen 2013 är inställd, skriver festivalen.

11.04 på tisdagen skickade Peace & Love ut ett pressmeddelande där man skriver att Peace & Love AB begär sig själva i konkurs.

"Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter", skriver festivalen.

– Med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat, skriver man.

– Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed, grundaren av Peace & Love, i pressmeddelandet.

Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. I år kom inte lyftet.

"Jobbar på lösning"

Det är andra festivalen på kort tid som tvingas lägga ner på grund av ekonomiska problem. För några dagar sedan gick Siestafestivalen ut med att de tvingades ställa in och för tre år sedan gick Arvikafestivalen i konkurs. Det är också andra festivalen som Depeche Mode ska eller har spelat på som tvingas ställa in. De uppträdde på Arvikafestivalen 2009, sedan hamnade festivalen i ekonomiska problem och ställde in 2011.

– Det är jättetråkigt för hela musiksverige när någonting sånt här händer. Vi har haft ett nära och bra samarbete med festivalen och vi känner med alla som lagt ner tid och kärlek, säger Live Nations vd Carl Pernow.

Live Nation har flera artister bokade till festivalen.

– Just nu jobbar vi på en alternativ lösning till dem, säger Carl Pernow.

16.00 Peace & love om nedläggningen

Nöjesbladet följer presskonferensen i Borlänge

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN