Felix Sandman

Felix Sandman om kärleken: Går skit

Av: 

Jakob Meijer

ROCKBJÖRNEN

Olycklig kärlek är temat när Felix Sandman släpper ny musik.

Men en relation som går bättre än någonsin är den med Benjamin Ingrosso.

– Vi är båda pratglada och tar plats, så det är en jäkla fajt, säger han.

Efter succén i Melodifestivalen. Nu är Rockbjörnen-nominerade Felix Sandman aktuell med nya singeln ”Imprint”.

Och precis som i ”Every single day” handlar låten om ex-flickvännen.

– Ja, det skulle jag säga att den gör. Jag kommer ju släppa ett album i höst. Och i princip alla låtar är om den personen. Men det handlar också om mig, min emotionella resa, mitt inre och hur jag har tacklat allt som har hänt mig på senaste tiden, säger han.

Felix Sandman kom tvåa i årets Melodifestivalen. Han medger att vårens framgångar innebär en del press nu när han släpper nytt.

– Absolut. Samtidigt brinner jag för den musik jag gjort och det jag skrivit om. På något sätt känns det också bara otroligt härligt att få ge ut allt material jag sitter på, säger han.

– Men det är ju också att man verkligen släpper i väg sin lilla baby. Det är lite läskigt. Och när något gått bra så vill man ju att det ska gå lika bra igen.

Om ett brustet hjärta är det genomgående temat i det nya albumet har han en desto mer lyckad relation med kollegan Benjamin Ingrosso. Deras vänskap blev omskriven i samband med Melodifestivalen i våras. De hyllades för hur de stöttade varandra, trots den benhårda konkurrensen.

– Det var otroligt fint och inget vi väntade oss. Det var inget vi planerat.

Och i höst drar duon ut på turné. Felix Sandman beskriver deras relation som ännu starkare i dag.

Om Ingrosso: Som syskon

– Vi har aldrig jobbat så mycket tillsammans. Nu har vi turné, podd och låt (reds anm. ”Tror du att han bryr sig”) ihop. Det är annorlunda. Vi är båda pratglada och tar plats, så det är en jäkla fajt. Jag är kanske lite van för att jag har varit med i en grupp. Vi blir som två syskon som ska ha mest sylar i vädret. Men jag tycker vi verkligen bara kommer närmare och närmare varandra, säger den tidigare FO&O-medlemmen.

Felix Sandman är nominerad i fyra kategorier i årets Rockbjörnen. I två av dem tävlar han mot just Ingrosso.

– Vi är två personer som vill väldigt mycket, så det är klart att det blir konkurrens. Men det är samma med Rockbjörnen som i Mello. Man blir glad för den andres skull. Jag tror vi båda verkligen tycker att den andra förtjänar det här så mycket. Benjamin är fantastisk. Han släpper bra musik, är talangfull och en så fin person. Så jag skulle inte ha några protester om han vann.

Okända karriären

Felix Sandman är inte bara aktuell med nytt material. Han gör även en roll i Netflix första svenska originalserie ”Störst av allt”, som har premiär nästa år, där han bland annat spelar mot William Spetz och David Dencik.

– Det är helt otroligt. Det är verkligen en dröm att få vara med i en sån grej, säger Felix Sandman som av kontraktsskäl inte kan säga mycket mer än att hans roll är ”stor”.

– Men det är helt sjukt. Jag har hållit på lite med skådespeleri när jag var yngre. Jag var faktiskt med i en Felix-reklam. Man behövde heta Felix för att vara med, säger han och skrattar.

– Och så har jag bland annat varit med i ”Blåsningen”, ”Varning för barn” och julkalendern ”Superhjältejul”.

Finns det några planer på att satsa mer på skådespeleriet?

– Min huvudgrej kommer alltid vara musiken. Men det går ganska bra hand i hand. Det enda som kommer i vägen är att det tar mycket tid. Så jag kommer ha en jäkla massa att göra framöver, vilket jag tycker är kul.

Vill inte svara på frågan

I höst väntar turné med Benjamin Ingrosso och albumsläpp där han alltså sjunger om sin tidigare kärlek. Felix Sandman har tidigare kopplats ihop med Mellokollegan Oliva Eliasson och youtubern Linn Ahlborg. Sandman säger bestämt att han inte kommenterar några namn.

Men hur går det med kärleken?

– Det går väl ganska skit. Jag är ju väldigt mycket kvar i det jag skriver om och det kommer man höra på albumet. Allt man vill veta kommer det talas om i albumet. Det är väldigt jag och bokstavligt, och exakt om saker som det har varit, säger Felix Sandman.

– Det här har varit som terapi på vägen. Förhoppningsvis går det uppåt härifrån.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Sandmans besked: Hollywood nästa

ÄMNEN I ARTIKELN

Felix Sandman

Benjamin Ingrosso

Rockbjörnen