Nonono om premiäråret: ”Tumultartat”

1 av 4

avKarin Dofs

ROCKBJÖRNEN

På ett år Nonono har gått från nybörjare till hajpade utomlands.

De har fått vänja sig vid att spela live.

– Jag kommer ihåg att jag tyckte det var förjävligt första gången, säger sångerskan Stina Wäppling.

För drygt ett år sedan gjorde Nonono sitt första liveframträdande.

Snart åker de ut på en lång USA-turné.

Med hitlåtar som ”Pumpin blood”, ”Like the wind” och ”Hungry eyes” har den svenska trion fått vänja sig vid något de aldrig gjort tidigare – att spela live.

– Jag kommer ihåg att jag tyckte det var förjävligt första gången. Jag har alltid tyckt att det är jobbigt när folk tittar på mig när jag sjunger. I studion tycker jag om att dra ner persiennerna, säger sångerskan Stina Wäppling.

”Självmedveten”

Men redan efter fem-sex spelningar hade hon vant sig.

– Jag tycker verkligen inte om att känna mig självmedveten när jag sjunger, det har jag jobbat bort nu, säger hon.

Stina Wäppling, 26, och producentduon Tobias "Astma” Jimson, 32, och Michel ”Rocwell” Flygare, 39, träffades genom en gemensam bekant redan 2010. Men det var inte förrän Stina kom hem från sina psykologistudier i England våren 2012 som Nonono bildades.

Michel ”Rocwell” Flygare och Tobias ”Astma” Jimson är rutinerade producenter som bland annat arbetat med Amanda Jenssen, September och Beatrice Eli.

Jobbat i vården

Men för Stina Wäppling är Nonono det första riktiga musikprojekt.

– Innan har jag jobbat i äldrevården i två år, rest, pluggat psykologi och jobbat på ett stödboende för ungdomar med psykiska problem. Jag har inte varit i musikvärlden så mycket innan det här, säger hon.

Det internationella genombrottet har också gjort att utländska låtskrivare och artister har fått upp ögonen för Nonono. Förutom Wyclef Jean samarbetar de också med världens mest kända dj.

– Vi jobbade med David Guetta nyligen, vi skrev låtar med honom för han håller på med ett nytt album. Vi får se hur det blir, säger Michel Flygare.

ARTIKELN HANDLAR OM