E-Type gör miljonförlust – kan lägga ned

ROCKBJÖRNEN

Artisten E-Type satsar stort i restaurangbranschen.

Men snart kan hans drömprojekt – två restauranger i Stockholms skärgård – vara ett minne blott.

– Det går inte att ha verksamheter som äter upp all vinst, säger han till Expressen om projektet.

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm / AFTONBLADET / 85325
Martin ”E-Type” Eriksson gör miljonförlust.

Det är i en intervju med Expressen som Martin ”E-Type” Eriksson berättar att han kan tvingas lägga ned restaurangerna som han startat i skärgården.

Samtidigt som hans vikingakrog Aifur i Stockholm ökat sin nettoomsättning, från 21 till 23 miljoner kronor, har hans företag Kustbespisningen AB, som har hand om skärgårdsrestaurangerna, gjort en förlust på 1,4 miljoner kronor. Det skriver Expressen.

– Det har ju varit mycket, mycket tuffare. Båda restaurangerna, på Fjäderholmarna och Dalarö skans, har ätit upp mycket. Det är för lite folk i skärgården. De har ju gjort om reglerna så att man inte får dricka på sjön och det är dessutom ganska svårt att lägga till på Dalarö skans. Men det känns mycket bättre i år, förra året var tungt, säger Martin Eriksson till tidningen.

E-type: ”Fått lära mig den tuffa vägen”

Martin Eriksson menar att det varit svårt att driva krogarna.

– Det är många anställda och höga kostnader. Man får bara in en tiondel av pengarna. Att tro att man kan dra i gång värsta a la carte restaurangen på en öde ö, det är svåra grejer. Det har jag fått lära mig den tuffa vägen. Men livet är spännande, även motgångarna.

På frågan om han ska behålla restaurangerna svarar han att de fortsätter i sommar.

– Ja, vi kör i sommar. Men om det inte funkar, då måste jag titta närmare på det. Det går inte att ha verksamheter som äter upp all vinst som Aifur genererar.

Åkte på skattesmäll

Miljonförlusten är inte den första motgången som Martin Eriksson stött på i skärgården. Tidigare i år stod det klart att han måste betala 107 000 kronor i arbetsgivaravgifter och skatt eftersom Skatteverket anser att han använt en företagsbåt i privatbruk. Ett beslut som Eriksson, som menar att han inte alls använt båten privat, inte köper.

– Jag gillar svensk lagbok, och står det att jag ska betala skatt så gör jag det. Jag försöker inte att smita, och det är inget jag vill bråka om. Men jag kan tycka det är lite småsint. Vi kämpar på gott och betalar massor av skatt, sa Martin Eriksson då till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM