Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

One Direction-stjärnans blixtvisit i Sverige: ”Älskar det här stället”

Tidigare One Direction-medlemmen Niall Horan tillbringade onsdagen i Stockholm.

Nöjesbladet träffade stjärnan för att prata om hans solokarriär, förkärlek till Sverige – och bandets framtid.

– Det kommer, säger Niall Horan om en One Direction-reunion.

Niall Horan, 23, erövrade världen tillsammans med popbandet One Direction. Nu testar han vingarna som soloartist och var under onsdagen på blixtvisit i Sverige. En plats han har saknat.

”Glad att vara tillbaka i Sverige. Har saknat den här vackra staden”, skriver han på Twitter strax efter att han tagit mark i Stockholm.

Och kort därefter kommer en andra kärleksförklaring till Sverige.

”Svenska folket är så avslappnad, jag flyttar hit!”

Nöjesbladet träffar stjärnan på onsdagseftermiddagen på ett hotell i Stockholm. Fönstren vetter ut mot en glittrande glimt av Mälarens vatten.

Har du hunnit börja kolla på hus än då?

– Nej, absolut inte, säger Niall Horan och skrattar.

– Men jag älskar det här stället. Hur kan man inte göra det? Jag gillar att alla är så ”chilled out”. Det är ovanligt, särskilt i Europa. Det passar mig, ingen som skriker och gapar. Alla är så coola! Och så är det ju så vackert här, säger han och pekar med handen mot utsikten.

”Läskigt att börja uppträda själv”

Niall Horan besökte Sverige senast för två år sedan. Då tillsammans med förra bandmedlemmarna Liam Payne, Harry Styles och Louis Tomlinson. Senare samma år bestämde sig One Direction för att ta paus på obestämd tid och satsa på egna solokarriärer.

– Det är annorlunda nu. Som i intervjuer till exempel, då brukade vi alltid ha något galet på gång. Det var läskigt när jag började uppträda själv och gjorde tv-shower och sådant, för det har jag aldrig gjort själv tidigare. Och så fort vi kom till en ny stad så var det som att valla en flock får. Det var massa bilar och vi fick till och med poliseskort och det var massa fans utanför hotellen. Nu är det lite lugnare och mer effektivt.

Kan du sakna den tiden?

– Ja, ibland. Inte alla stinkande turnébussar, men är du på en lång promotion så är det roligare att vara fler.

– Vi har många minnen härifrån, lägger han till.

– Jag åkte förbi ett hotell vi brukade bo på vid Slussen och jag tog en bild och skickade till killarna. Det blev som en slags nostalgisk resa. Vi har spelat in många av våra största låtar härifrån.

Siktar på en Grammy

Niall Horan rönte stora framgångar med debutsingeln ”This Town”förra året, som har streamats över 169 miljoner gånger på Spotify. Nu är han aktuell med uppföljaren ”Slow hands”. Han öppnade Ariana Grandes välgörenhetskonsert ”One Love” i Manchester och var på blixtvisit i Sverige under onsdagen för att spela på NRJ Live Sessions.

Mycket har hunnit hända sedan Niall Horan bestämde sig för att flyga solo 2016. Han jobbar hårt. Och målet är tydligt: En Grammy. Och att skapa och leva på musik så länge det bara är möjligt.

– Jag vill göra vad jag tycker är bra musik i resten av mitt liv. Turnera, sälja ut arenor och se världen lite mer. En Grammy skulle vara som grädden på moset, att bli erkänd av akademien för en låt jag har skrivit.

”Jag är singel”

Men det innebär samtidigt uppoffringar. Familj, vänner och stora fritidsintresset golf blir lidande – och kärlekslivet.

– Jag skulle vilja göra lite mer av allt, åka hem mer och så, men jag vill ju bli framgångsrik så ibland måste man offra golfen då. Jag är singel för tillfället. Jag är på jakt, kan man säga, säger han och skrattar.

– Jag är också bara 23 år gammal och jag vet att jag inte kommer vara 23 år för alltid, så jag kommer använda och missbruka det ett tag. Eller tills jag fyller 24 i alla fall.

Det har ryktats om ett samarbete mellan dig och Shawn Mendes – hur ser planerna ut?

– Vi sitter inte ner och skriver ihop, men vid någon tidpunkt kommer vi göra det. Jag skulle samarbeta med vem som helst egentligen om vi bara kunde få ihop så att vi kan sitta ner i samma rum, men att passa in folks scheman är svårt.

Och frågan alla fans ställer sig: När kommer One Direction tillbaka?

– Vi vet inte när dagen kommer. Vi har inte gjort någon tidslinje. Det har bara gått ett och ett halvt år, men vi har tid. Jag är inte orolig. Och vi är inte dumma heller – One Direction gjorde ju våra liv. Vi kommer någon gång i framtiden, säger han.

Hitta rätt bland sommarens konserter

Publisert:

LÄS VIDARE