Vinner publiken – med Hellström

ROCKBJÖRNEN

Magic Numbers
Drive-By Truckers

Foto: Fenomenalt Magic Numbers lånade låtrader både från Guns N'Roses och Håkan Hellström. På en annan an Storsjöyrans scener gjorde Drive-by Truckers en fenomenal avslutning.

ÖSTERSUND. Håkan Hellström är överallt.

Till och med brittiska The Magic Numbers sjunger hans låtar.

Ett billigt men oemotståndligt publikfrieri.

Det är tandläkarväder i Östersund.

De tunga molnen verkar hela tiden vilja spy ur sig kall ondska.

Medan Lars Winnerbäck frågar den stora publiken på torget om var elden tog vägen underhåller The Magic Numbers några få i Badhusparken.

Och även om det är omöjligt att ogilla de håriga mumintrollen – de är alltid lika sympatiska som Benjamin Syrsa på julafton – gör de med några få undantag ingen märkvärdig spelning.

Ett av undantagen är emellertid det ständiga extranumret ”The beard”, som i kväll innehåller några rader från Guns N’ Roses sleazeklassiker ”Nightrain”.

Men den stora överraskningen är att kvartetten sedan spelar ett par verser från Håkan Hellströms fantastiska ”Kärlek är ett brev skickat tusen gånger”. Utan att översätta texten till engelska.

Det är förbluffande hur väl Hellströms soulballad passar The Magic Numbers. Och det är ganska rörande hur mycket sångaren Romeo Stodart får kämpa med ordet ”kyss”.

På en av annan av Storsjöyrans mindre scener uppträder Drive-By Truckers, vars senaste skiva ”Brighter than creation’s dark” är en guldgruva för alla som älskar southern rock och americana.

Gruppens nyanser försvinner lite när tre gitarrer bråkar med varandra om vem som är mest lik Neil Young.

Men avslutningen är fenomenal. Speciellt ”Let there be rock”, där Patterson Hood sjunger en liten uppväxtsaga att droppa syra på en Blue Öyster Cult-konsert.

Vi bör även nämna Annika Norlin.

Inget lyser starkare än Östersunds största popexport i kväll.

Hennes cover på Wannadies ”My hometown” är långtifrån det enda som sitter perfekt.

Om Norlin fortsätter i samma tempo får hon snart stå staty nära Östersunds centrum.

Hon förtjänar ju redan nu en liten byst.

ARTIKELN HANDLAR OM