Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Darin: ”Det känns mycket mer som jag”

Popstjärnan försvarar sitt kritiserade skivomslag

Kriti­serad redan innan premiären.

Musikvideon till ”Mamma Mia” visar en ny sida av Darin.

– Det känns mycket mer som jag i dag, säger han.

Kritiken lät inte vänta på sig inför premiären av musikvideon till Darin Zanyars, 26, nya singel ”Mamma Mia”. Singelomslaget visar en illustration från videon, där Darin bland annat gränslas av en lättklädd tjej som är upptryckt mot en bil. ”Nedvärderande” och ”sexistiskt” löd domen efteråt.

– Det var inget jag förväntade mig. Jag ville ha ett omslag som beskriver videon och det konceptet, och jag tyckte att det blev snyggt. De som inte förstår bilden måste nog se den scenen i videon för att förstå.

Kan du förstå kritiken om man bara sett bilden?

– Det var inget jag tänkte på.

”Snyggt omslag”

Men om du tänker i efterhand?

– Jag tror att man måste se den scenen. Ser man den scenen är det inga konstigheter. Man måste se för att förstå konceptet i videon. Jag tycker det är ett snyggt omslag.

Konceptet är, enligt Darin, tänkt att vara ”rough”. Historien handlar om en tjej som Darin faller handlöst för, men det får också konsekvenser.

– Det kändes naturligt för mig att videon skulle vara sådan. Jag visade upp den för fansen innan och de var väldigt positiva. Det var lite annorlunda jämfört med det jag gjort tidigare, men de tyckte att det var coolt.

Är det en ny sida av dig?

– För mig personligen känns det inte som det, men jag kan tänka mig att andra tycker det, för att de inte sett den här sidan av mig. Men de som står mig närmast blir inte så chockade, de tänker bara ”cool video”. Det här känns mycket mer som jag i dag, än för tio år sedan.

Berlin spännande

Sedan två månader tillbaka hyr Darin en lägenhet i Berlin. Det är där hans bas kommer att vara den närmsta tiden.

– Att flytta till Berlin känns rätt. Jag gick på magkänslan och det känns riktigt spännande, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN