Hett, Estelle

ROCKBJÖRNEN

Estelle

Foto: Med sin hesa soulröst trollbinder Estelle sin publik.

Stockholm. Det är inte ofta England slår USA i r’n’b. Men i kväll förvandlar Estelle den ljumma natten till en somrig soulfest.

Att Lauren Hill ställde in sin spelning var nästan det bästa som kunde hända. För ersättningsbokningen är faktiskt ett mycket fräschare val.

Fugees-stjärnan känns ju ändå närvarande i Estelle på något sätt. Både i kaxigheten, den snygga lite hesa rösten och framför allt i förmågan att kunna glida obehindrat mellan genrer.

Somrig baktakt

I dag är det på dagen exakt fem år sen Estelle släppte sin debutsingel, poppiga hiphoplåten 1980. Nu låter 29-åringen från västra London lika självklar på skönsång som rap.

Somriga baktaktspärlan ”No substitute love” är en typisk Estelle-låt, liksom inledande popjazziga ”Wait a minute (Just a touch)”. Till och med covern på souldängan ”Get ready” kunde varit hennes original.

Stämningen är glad och livebandet en riktig partymaskin. Och med lite hjälp av ett Michael Jackson-medley lyckas Estelle hålla på hiten ”American boy” ända till slutet utan att tappa publiken.

ARTIKELN HANDLAR OM