ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

”Jag har känt mig som en outsider”

Publicerad 2015-07-11

Molly Pettersson Hammar om vikthånen - och utseendehetsen i musikbranschen

För kurvig, för pratglad och skrattar för högt. I hela sitt liv har Molly Pettersson Hammar, 19, fått höra att hon är för mycket.

I nya singeln ”Something right” vill hon hylla det genuina.

– Det finns stress kring att vara något man inte är, säger hon.

Redan i skolan mobbades sångerskan Molly Pettersson Hammar för sin vikt. Hon kallades tjock, och kommentarerna från klasskompisarna fick henne att börja träna på gym. Där och då startade en press att vara smal, snygg och perfekt.

– I hela mitt liv har jag varit kurvig, jag har skrattat högt och pratat mycket, jag har varit lite utanför ramarna. Det har definitivt stuckit i folks ögon, jag är för mycket och det får man inte vara, säger hon.

Och kommentarerna fastnade.

– Det är klart att det tar på en och att man tar åt sig.

”Finns en stress”

När Molly tog klivet in i musikbranschen via ”Idol 2011” och Melodifestivalen i år höjdes kraven på ett snyggt yttre och en vältränad kropp.

– Jag har känt mig ganska mycket som en outsider. I den här branschen är det en otrolig ideal-, tränings- och utseendehets, men det har aldrig varit mitt fokus. Det finns en stress kring att man ska vara något man inte är.

Men Molly Pettersson Hammar vill vara sig själv - och inspirera andra till detsamma. I nya singeln ”Something right” hyllar hon det genuina.

Målet är Storbritannien

– Jag vill få folk att känna sig stärkta, att de inte behöver göra naglarna, gå till det hetaste gymmet eller ha alla pengar i världen. Det räcker att vara sig själv.  Jag säger inte att det är något fel med att göra allt det där, men det har ingen betydelse för ditt värde, säger hon.

Hur ska man göra för att känna det?

– Ett tips är att hålla sig till folk som faktiskt inte bryr om utseendet, som har lite distans till det.

Nu skriver Molly mer musik och planen är att släppa en EP i slutet av året. Och får hon drömma stort blir Storbritannien nästa steg.

– Jag vill sjunga för så många som möjligt, och England har alltid varit mitt mål. Jag tror min musik skulle passa där, säger hon.

”Something right” släpptes i går.

ANNONS