– Vi jobbar på en ny skiva

avJonas Sverin

ROCKBJÖRNEN

Joey Tempest i stor intervju om Europes framtid och ryktena om Melodifestivalen

1 av 3 | Foto: Keith Hammett
TURNÉSUGEN 2009 kom Europes senaste skiva som fått bra recensioner i England. Nu ska bandet ut på vägarna i landet.

LONDON. I går spelade rockbandet Europe på legendariska Roundhouse i London.

I samband med konserten avslöjar sångaren Joey Tempest för Nöjesbladets läsare att bandet nu jobbar på en ny platta.

– Den kommer att komma ut i slutet av nästa år, eller i början av 2012, säger han.

Själva konserten på Roundhouse varar i ungefär 45 minuter. Publiken är mixad i ålder och det syns ett fåtal pudelfrisyrer. Först när den stora hitten The final countdown” spelas som sista låt vaknar publiken verkligen till liv.

Apropå ”The final countdown”. Har ni inte börjat tröttna på den låten nu?

– Vi sjunger den inte i duschen eller spelar den i bilen direkt. Men som låt älskar vi den fortfarande. Den har något magiskt och funkar otroligt bra live, säger Joey Tempest.

Bra recensioner

Kan ni leva bara på stimpengarna på den låten?

– Det är en bra pension.

Det har nu gått sex år och tre plattor sedan Europe återförenades 2004. Joey Tempest, som själv bor i London, berättar att bandet fick bra recensioner för den senaste skivan ”Last look at Eden” i England och planerar nu att etablera sig i ”rockens hemland”.

Tvist med Timbuktu

Som en del av den planen kommer bandet att ge sig ut på en Englandsturné i februari nästa år. Där emellan har de fullt upp med den nya skivan, en liveplatta och en dvd från bandets turné.

Nöjesbladet har tidigare berättat om en ekonomisk tvist mellan Europe och Timbuktu, där hip hop-artisten anser att Europe är skyldiga honom pengar. Rockbandet anser å andra sidan att det är han som är skyldig dem pengar. Joey Tempest vill inte kommentera alla turer.

– Det är sommarledigt just nu. Så vi får se vad som händer efter sommarledigheten helt enkelt. Jag vet faktiskt inte alla detaljer, så jag kan inte kommentera det, säger han.

Rykten om joker

Det har även ryktats i flera år att ni kanske kommer ställa upp som en joker i Melodifestivalen. Stämmer det?

– Jag hör det varje år, säger Joey Tempest och skrattar.

– Jag började tacka nej till Melodifestivalen för 15 år sedan eller något. Så tyvärr blir det alltid nej till det, tror jag. Det är ingen i bandet som har eftersträvat det eller är intresserade egentligen.

ARTIKELN HANDLAR OM