Rockbjörnen 2016

Astrid S klar för Rockbjörnen

Av: 

Felicia Nordlund

ROCKBJÖRNEN

”Jag gillar att dansa och hoppa runt och headbanga mycket med håret”

Det är mindre än två veckor kvar tills Rockbjörnen intar Kungsträdgården i Stockholm.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att det norska stjärnskottet Astrid S kommer att uppträda under kvällen.

– Det känns sjukt kul! säger hon.

Efter att Astrid S, eller Astrid Smeplass som är hennes fullständiga namn, kom femma i norska ”Idol” 2013 har karriären gått spikrakt uppåt. 19-åringen har hunnit släppa hitlåtar, gjort flera stora samarbeten med artister som Matoma, Avicii och Shawn Mendes och turnerat i Europa. Den 16e augusti kommer hon att stå på scen under Rockbjörnen.

– Det känns sjukt kul! Jag har ju tittat på Rockbjörnen själv innan så det är väldigt kul att jag ska få vara med och sjunga nu, säger hon.

Det är Astrid Smeplass största uppträdande i Sverige hittills och hon lovar att bjuda publiken på en energifylld show.  

– Jag gillar att dansa och hoppa runt och headbanga mycket med håret. Det är ofta massa energi. Men ”Hurt so good” som jag ska spela under Rockbjörnen är ju lite mer en popballad så det kanske blir lite lugnare, säger hon. 

USA-turné i höst

I höst släpper Astrid S en ny EP och kommer att åka på USA-turné med den australiensiske artisten Troye Sivan. Drömmen är att en dag få slå stort på andra sidan Atlanten.

– Jag vill ju att så många som möjligt ska lyssna på min musik och tycka om den. Och USA är ju ett av världens största länder så de måste ju med de också, säger hon.

Astrid Smeplass trivs i USA. Amerikanerna upplever hon som öppna och generösa med komplimanger. Oftast är det bara något väldigt positivt men ibland kan det nästan kännas sig lite fejk.

– Jag minns en av det sista dagarna i studion. Det kom in en tjej och jag sa direkt till henne ”Hej, jag älskar din jacka!”, fast jag inte alls tyckte om den. Men jag tycker att vi kan lära oss av deras kultur, de är duktiga på att lyfta varandra hela tiden och alla pratar med varandra på gatan.

Även om Astrid Smeplass gärna besöker USA så är Stockholm hennes favoritstad när det kommer till att skapa musik. Hon tycker att ramen för vad som är en radiolåt i USA kan vara allt för snäv.

– Här har man mycket mer utrymme att prova nya grejer. Det finns inga gränser för vad som kan bli en hit i skandinavien. Jag tycker det är mer spännande att skriva låtar här, säger hon.

Jämförs med Zara Larsson

”Running out”-sångerskan har flera gånger jämförts med Zara Larsson, då artisterna är i samma ålder och har ett sound som påminner om varandras.

– Det är lite som när folk säger att du är lik ditt syskon fast du inte kan se det själv. Men jag tycker jättemycket om henne så jag tar det som en komplimang. Man blir väldigt inspirerad av skandinaviska artister som lyckas slå även internationellt. Då tänker jag att då kan jag också, säger Astrid Smeplass. 

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen 2016

Troye Sivan

Zara Larsson

Rockbjörnen

USA