Miriam Bryant

Miriam Bryants nya singel – om kärleken till pojkvännen

Av: 

Andreas Hansson

ROCKBJÖRNEN

Stjärnskottet: ”Saker och ting kommer att skita sig”

Hon blev Sveriges hetaste artist – med andras låtar.

Nu släpper Miriam Bryant första egna låten sedan succén – en kärlekslåt om mötet med pojkvännen Tommy.

– Jag har längtat så mycket efter att släppa egen musik, säger hon.

Genom ett trollslag blev Miriam Bryant, 25, Sveriges hetaste artist i och med vinterns ”Så mycket bättre” och hennes tolkningar har gått varma sedan dess.

I dag kommer hennes första singel, ”Black car”, ett första smakprov på albumet planerat till i höst och en start för turnén landet runt i sommar.

– Det känns skitgött, jag har längtat så mycket efter att släppa egen musik. Senast jag släppte något eget var 2014 så det har verkligen varit en long time coming, säger hon.

Möttes på dansgolvet

I vintras blev hennes romans till den tyska metaltrummisen  Tommy Hey, 21, känd. Den nya singeln handlar om just deras första möte.

– Det är en kärlekslåt. Den handlar om min kärlek, om mig och min pojkvän och hur vi möttes på ett dansgolv i Berlin. Om nattklubbarna och hur ingenting är för evigt, säger hon.

I låten sjunger hon om hur hon går fram till Tommy för att fråga om en tändare: ”jag var hög och du var uttråkad”, om gummi som brinner och om kärlek på tusen mils avstånd.

– Det är ett distansförhållande, jag skriver alltid om mig själv och livet som jag upplever det. Det är svårt att skriva om annat, säger hon.

”Man är ju dum i huvudet”

De har öst kärleksbetygelser och flörtar över varandra  på Instagram. För tre veckor sedan firade de ett år ihop.

De senaste veckorna har han funnits med vid succéduetten med Håkan Hellström på Ullevi och pressträffen för ”Allsång på Skansen” i veckan. Oskiljaktiga.

Men du säger att ”ingenting är för evigt”?

– Nämen man är ju dum i huvudet. Man gör sin tillvaro så svår som möjligt för sig själv. Jag är sån. Man är aldrig nöjd. Nu menar jag inte att jag inte är nöjd med honom, men... ingenting är... folk är ledsna hela tiden. Jämt. Saker och ting kommer att skita sig.

”Jag är fett kär i Tommy”

De två presspersonerna vid sidan skrattar nervöst till. Miriam tittar på dem och fortsätter resonemanget, som alltid med lika delar krasshet och värme.

– Ja, men det är ju så. Saker går åt helvete. Man är skitglad i stunder och det är det man lever för, men jag brukar säga att livet är en positiv biverkning av det ständiga döendet. Hänger du med?

Vad djupt...

– Det enda man vet i livet är att man ska dö. Vad som händer däremellan är bara tur eller otur.

Att saker börjar och tar slut, börjar och tar slut?

– Ja, jag tror inte på evigheten eller att det finns ”den rätta” för evigt. Det vore hemskt, jag ändras ju hela tiden. Man utvecklas ju jämt.

Ni skriver gulliga saker på Instagram hela tiden, ni verkar väldigt kära.

– Ja, jag är fett kär i Tommy. Han är grym, jag älskar honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandmans besked: Hollywood nästa

ÄMNEN I ARTIKELN

Miriam Bryant

Rockbjörnen