Världsstjärnorna i storbråk om miljoner

Kanye West bryter med Jay-Z

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 3

Jay-Zs streaming-tjänst Tidal hotar att stämma Kanye West – som hotar att stämma tillbaka.

Anledningen är en pengadispyt, skriver TMZ.

Kanye West hävdar att Tidal är skyldig honom pengar och har därför valt att lämna företaget.

2015 lanserade Jay-Z streaming-sajten Tidal tillsammans med andra artister som Kanye WestMadonna och Rihanna.

Nu har Kanye West lämnat företaget efter en pengadispyt. Och Tidal svarar med att hota med att stämma honom, skriver TMZ.

Källor med insyn i Tidals arbete berättar för TMZ att Kanye West ska ha känt sig missnöjd med företaget en längre tid. Han ska bland annat ha hävdat att företaget är skyldig honom över 3 miljoner dollar, knappt 30 miljoner svenska kronor, rapporterar sajten.

Snuvad på bonus

Bakgrunden till uppbrottet är ett bråk mellan de båda rapparna. Kanye West ska ha tagit beslutet att lämna efter att ha hört sig själv baktalas på Jay-Zs senaste album ”4:44”, utan att ha fått någon förhandsinformation om texterna.

Men han ska även vara irriterad över att hans eget album, The Life of Pablo, gav Tidal 1,5 miljoner nya abonnenter, men blev själv snuvad på bonusen för det. Han hävdar också att han inte har fått ersättning för ett antal musikvideor.

Hotar med att stämma varandra

Källorna till TMZ menar att Tidal inte betalat Kanye West för musikvideorna då de inte levererats som överenskommet. Varpå Kanye West svarade med att han ska leverera videorna när han får den betalning han blivit lovad.

Nu riskerar Kanye West att bli stämd, om han vänder sig till en annan streaming-tjänst. Tidal har fortfarande ett giltigt kontrakt. Kanye West svarar med samma hot: Stämmer de honom, så stämmer han tillbaka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN