Elton John blev våldsamt sjuk på turné – ställer in

Uppgifter: Trotsade läkares order efter ingrepp

ROCKBJÖRNEN

Elton John, 70, blev våldsamt sjuk under en flygresa hem från Chile.

Nu ställer han in konserter fram tills 3 juni.

– Jag ber om ursäkt för att jag gör mina fans besvikna, säger han.

”Under en framgångsrik turné i Sydamerika drabbades Elton av en skadlig och ovanlig bakterieinfektion. Under hans flygresa hem från Santiago blev han våldsamt sjuk. Efter ankomst till Storbritannien ordinerade hans läkare honom till sjukhus där han genomgått akut behandling för att behandla infektionen”, skriver hans management i ett pressmeddelande.

Han ska ha drabbats av en potentiellt dödlig sjukdom.

”Trotsade läkarens order”

I mitten av december flyttade han fram en konsert i Dubai till slutet av januari efter att ha drabbats av influensan. Då sköt han återigen fram den till början av december på grund av ett ”medicinskt ingrepp”.

Enligt uppgifter till TMZ genomgick artisten medicinska ingrepp för ett par månader sedan och ordinerades därefter vila av sina läkare. Men han ska ha fortsatt arbeta under högt tempo.

Artisten har nu fått komma hem men är fortfarande medtagen efter infektionen. Han ställer nu in sammanlagt sex planerade konserter i Las Vegas och Kalifornien kring månadsskiftet.

”Jag ber om ursäkt”

Han återvänder till scenen 3 juni för en konsert i engelska Twickenham och står på scen på Gröna Lund 2 juli med turnén ”Wonderful Crazy Night”.

– Jag är så lyckligt lottad över att ha de mest fantastiska och lojala fansen och ber om ursäkt för att göra dem besvikna, säger Elton John själv i pressmeddelandet.

Han tackar också sina läkare för det snabba agerandet.

– Jag är otroligt tacksam till det medicinska teamet för hur bra de tagit hand om mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elton John