Nannes comeback efter kraschen: ”Som att lära sig gå”

Folkkära stjärnan laddar för jobb igen: ”Det går upp och ner”

Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85392
ROCKBJÖRNEN

Kraschen tvingade Nanne Grönvall att ta timeout.

Men nu är den folkkära artisten påväg tillbaka – med försiktighet.

”Oftast går det bra, men det går fortfarande upp och ner ibland, som när man precis börjat lära sig att gå”, skriver hon på Instagram.

Nanne Grönvall, 55, kämpar med att komma tillbaka efter utbrändhetssmällen som drabbade henne för ett år sedan och tvingat henne att sjukskriva sig och hålla sig undan rampljuset.

Nu laddar hon för att komma tillbaka till arbetslivet och scenerna:

”Om drygt en vecka börjar jag jobba igen - då på Sundsvall Pride. Fram tills dess kommer jag nu att stänga ner mina sociala nätverk. För nu när jag börjat kämpa mig tillbaks från utmattningen, så har jag lovat mig själv att verkligen ta mina lediga stunder på allvar till hundra procent, för att söka behålla den ork jag har börjat få tillbaks”, skriver hon på Instagram.

”Viktigt med steg för steg”

Hon har varit öppen med sin kamp:

”Allt har känts nattsvart och jag har undrat hur jag skulle kunna återhämta mig överhuvudtaget. Det har tveklöst varit en av de tuffaste perioderna i mitt liv”, skrev hon förra året.

Nu lägger hon stor vikt på att ta comebacken pö om pö, och att ta ordentligt lugna stunder för sig själv då och då.

”Det är lätt att trilla tillbaks om man inte tar allt steg för steg i lagom takt. Oftast går det bra, men det går fortfarande upp och ner ibland, som när man precis börjat lära sig att gå. Ibland får man hålla i sig i nåt och ibland druttar man på arselet ändå - boom!!! Då får man ta nya krafter och resa sig igen försiktigt. Så med glada, men försiktiga steg tar jag mig framåt just nu.”

Långa telefonsamtal med maken

Innan dess vankas dock semester, nyligen i Göteborg med besök på Liseberg, och nu styrs kosan mot Danmark, dock utan maken Peter.

”Så det blir samtal/FaceTime flera gånger om dagen (med Peter alltså, vår hund Ripley fokuserar mer på att spana på tomten efter snygga tikar som passerar). Peter och jag har varit ihop i 30 år och ändå ringer vi till varandra massor av gånger per dag till sent inpå natten, när vi är ifrån varandra. Vi har alltid nåt att prata om”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM