Noel Gallagher kommer till Sverige i sommar

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

”En Noel som inte har sin bästa attityd med sig – det ska vi fixa”

1 av 3
Noel Gallagher.

Frispråkiga Noel Gallagher kommer till Gröna Lund.

Han ska spela Oasislåtar – och kanske roasta några svenska popstjärnor?

– En Noel som inte har sin bästa attityd med sig – det ska vi fixa.

Han har kallat Kylie Minogue för ”demonisk liten idiot” och tycker att Taylor Swift helt saknar låtskrivartalang.

Inte ens brorsan slipper undan när den buttra britten är i gång. ”En man med en gaffel i en värld av soppa” har Noel Gallagher sagt om Liam.

”Det får Noel stå för”

Förolämpningar är hans grej, men det är för sin musikaliska ådra som Noel Gallagher bjuds in till Gröna Lund.

– I dag krävs det väl att man sticker ut hakan för att få rubriker. Men det där är nåt som Noel får stå för. Det hindrade inte mig från att boka honom, säger programchefen Kenny Mattsson.

Oasisfansen får sitt

I juli förväntas Noel Gallagher’s High Flying Birds locka både gamla Oasisfans och nya lyssnare till nöjesparken. För ja, ett antal Oasis-klassiker utlovas.

– Jag tror det blir en magisk kväll med allsång! Han är en gigant och det känns fräscht att få hit hans nya band, säger bokaren.

Noel Gallagher’s High Flying Birds gör vårens enda Sverigespelning i Stockholm, när de ändå är i krokarna för Roskildefestivalen.

Ingen oro på Grönan

Det återstår att se om rockmusikern dyker upp som den sura Noel vi möter i media. Men Gröna Lunds Kenny Mattsson är inte orolig.

– Artister som inte är på sitt bästa humör har en tendens att vända när de kommer hit, för inramningen är snygg och vi tar väl hand om dem. Så en Noel som inte har sin bästa attityd eller sitt gladaste humör med sig – det ska vi fixa.

Fler som spelar på Grönan (urval)

Publicerad: