Tinie Tempah: Zara Larsson är fantastisk

avLinn Elmervik

Rapparen om uppväxten, framgångarna och svensksamarbetet

1 av 5 | Foto: MARCUS ERICSSON
Tinie Tempah.

Hans samarbete med Zara Larsson är en otvivelaktig succé.

Nu hyllar den brittiske rapparen Tinie Tempah, 27, den svenska popstjärnan.

– Jag hörde bara ”Lush life” och och sa: jag vill jobba med den här tjejen, säger han.

Tinie Tempah, som egentligen heter Patrick Okogwu, är i Sverige för att spela och göra musik med vännerna och producenterna Steve Angello och Ishi.

Den brittiske rapartisten har gjort sig känd för sina framgångsrika samarbeten och har bland annat producerat låtar tillsammans med Ellie Goulding, Kelly Rowland och Wiz Khalifa.

I februari släppte Tinie Tempah singeln ”Girls like” tillsammans med svenska Zara Larsson. Han kontaktade henne efter att ha hört en av hennes tidigare hits.

”Zara är fantastisk”

– Jag hade hört ”Lush life” och älskade den. Då visste jag inte hur stor hon var, hur många låtar hon hade gjort tidigare eller att hon hade varit med i ett tv-program. Jag hörde bara ”Lush life” och och sa: jag vill jobba med den här tjejen. När jag gjorde ”Girls like” tänkte jag att den vore perfekt för henne. Så jag skickade den till henne och hon gillade den, säger han.

Tinie Tempah spår Zara en lysande framtid.

– Jag tycker hon är fantastisk, jag tror att hon bara är i början av vad som kommer bli en lång, framgångsrik karriär.

”Albumet är ett kärleksbrev”

Patrick Okogwus föräldrar invandrade till Storbritannien som unga vuxna. Själv växte han upp i en förort till London tillsammans med dem och sina tre syskon.

Vägen från barndomen till en popstjärnekarriär har inneburit en klassresa.

– Det har definitivt gjort att jag känner att vad som helst är möjligt. Jag har aldrig trott på de sociala konstruktionerna. Om jag lägger tillräckligt mycket tid, kraft och passion på något är jag säker på att jag lyckas. Det har gett mig ett självförtroende, säger han.

I höst släpper Tinie Tempah sitt tredje album ”YOUTH”.

– Albumet är ett kärleksbrev till min stad. Jag skriver till London och tackar för att staden uppfostrade mig från pojke till man och gav mig möjligheter att ta mig an världen med min musik.

ARTIKELN HANDLAR OM