ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

Festivalbubblan kan spricka när som helst

Publicerad 2011-07-12

EN SANN ROCKSTJÄRNA  Abbath i norska Immortal är ägde Getaway Rock.

Halvlek i festivalsäsongen och succéerna rasslar.

När spricker bubblan?

Min turné hittills: Sweden Rock, Metaltown, Iron Maiden, Big Four, Getaway Rock, en dag på Peace & Love. Många mil, mycket bra musik. Och kring 7 500 spänn i biljettstål – utan resa och logi.

Som den snåle norrlänning jag är kan jag inte sluta förundras över hur folk har råd. För ovanstående festivaler är inga halvfulla arrangemang. Orden ”rekord” och ”slutsålt” har använts flitigt av oss murvlar sedan början av juni.

Till och med minstingen Getaway Rock sålde ut med 10 500 biljetter under lördagen, trots konkurrens med 08-Sonisphere. Den senare hamnade på 15 300 pers – kanske inte den succé som arrangörerna hoppats på, men ändå långt i från den flopp som förhandstippats.

Allt som allt landar vi på just under en kvarts miljon besök och en förbannat stor omsättning. Och det är endast de tillställningar som jag besökt. Så, var kommer alla rika rockälskare i från, och när spricker festivalbubblan?

I morgon drar jag till det återuppståndna Hultsfred. Lägg på 1 150 kronor på min räkning, samt misstankar om att det är just nu som bubblan brister.

Aftonbladets
bloggar

ANNONS

Följ ämnen i artikeln