PRESENTERAS AV

Prince Michael Jackson: ”Ge aldrig upp hoppet”

Samarbetar med Nano Omar för att göra musikvideon till ”Hold on”

avLouise Åström, Mathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Nano tillsammans med Prince Michael Jackson.

Låten handlar om att ta sig igenom motgångar.

I musikvideon till Nano Omars ”Hold on” har han samarbetat med Prince Michael Jackson, son till Michael Jackson.

– Min personliga tolkning av låten är att att man aldrig ska ge upp hoppet trots att tiderna är mörka eller att du kämpar med utmaningar som verkar för stora, skriver Prince Jackson till Nöjesbladet.

Nano Omar seglade upp som en favorit hos många under årets melodifestival. Han kom på en andraplats med sin låt ”Hold on” efter Robin Bengtsson. Samtidigt blev han folkets favorit och var den som fick allra flest röster från tittarna.

I dagarna släpptes hans musikvideo till ”Hold on”. Där har han samarbetat med regissören Christopher Perez och producenten Prince Michael Jackson, son till Michael Jackson.

”Sången stod ut eftersom att jag tycker att musikindustrin är förgiftad med musik utan mening, musik som säljs för siffror och följer trender men saknar ett budskap och passion. Efter att ha pratat med Nano är det tydligt att låten kommer från passion. Den berättar en historia om att hålla ut genom motgångar och det står ut”, skriver Prince Michael Jackson i ett mejl till Nöjesbladet.

”La mig i hans soffor”

Musikvideon är delvis inspelad i ett av Michael Jacksons stora hus, berättar Nano.

– Det var det första huset där alla Michaels bröder kunde bo tillsammans. Det var lite surrealistiskt att vara där till en början. Sedan var det bara extremt kul och inspirerande. Jag gick runt och la mig i hans soffor.

Att jobba med Prince Michael Jackson beskriver Nano som ”otroligt inspirerande”. Vid ett tillfälle hyrde de en boxningslokal för att spela in en del av scenerna i videon. Då kom bland annat Michael Jacksons yngsta son Blanket förbi.

De pratade inte mycket om barnens pappa.

– Jag vet ju om att farsan gar gått bort och att de haft det tungt så det var inte något samtalsämne man pratade om.

”Har kämpat”

Musikvideon är filmisk och porträtterar flera olika livsöden. Prince Jackson anser att dagens samhälle är väldigt uppdelat både geografiskt, politiskt och ekonomiskt sett.

”Jag tycker att det är viktigt att påminna världen att vi alla har våra egna kamper. Jag ville förmedla ett budskap av gemenskap genom musikvideon, precis som låten själv gör”, skriver han.

Och visst handlar låten om att kämpa. Under sin medverkan i Melodifestivalen berättade Nano om sin kriminella bakgrund. När han blev pappa bestämde han sig för att sluta begå brott.

– Låten är skriven till alla som kämpar. Det är andra människors kamp, min kamp. Klart jag haft mina mål i livet men nu stod jag där i Michaels barndomshem och gjorde min video i LA. Det är möjligt. Det var inte många år sedan det inte såg lika ljust ut. Man har kämpat. Det tog många år att hitta tillbaka till att bli en familjefar och skriva musik på riktigt, säger Nano.

”Efter att ha lyssnat på låten och pratat med Nano så är min personliga tolkning av låten att man aldrig ska ge upp hoppet trots att tiderna är mörka eller att du kämpar med utmaningar som verkar för stora. Det finns alltid en morgondag och du behöver bara ”Hold on”, skriver Prince Jackson.

ARTIKELN HANDLAR OM