Grande: ”Måste vara sann mot mig själv”

ROCKBJÖRNEN

2015 tvingade världsstjärnan Ariana Grande att växa i sig själv: ”Jag är i en ny fas”

1 av 4

EXKLUSIVT. Nu är hon en "dangerous woman" – på riktigt.

2015 tvingade världsstjärnan Ariana Grande att växa i sig själv.

– Jag är stolt över att jag insåg att jag är stark nog att känna mig bekväm med vem jag är, säger hon till Nöjesbladet.

Hon hade bestämt sig för "Moonlight". En romantisk albumtitel väl värdig den popstjärna världen redan lärt känna.

Men Ariana Grande hade förändrats. Och hon ville att det skulle märkas.

I dag släpps nya albumet "Dangerous woman", det tredje studioalbumet signerat 22-åringen från Florida, USA.

– Det är inte en ny Ariana, men jag är i en ny fas i mitt liv och musiken reflekterar förändringarna som jag gått igenom nyligen. Jag ville få chansen att ta risker och kliva ut ur min bekvämlighetszon, utmana mig själv. Det var inte alltid lätt, men det har varit värt det, säger hon till Nöjesbladet.

”Måste vara sann”

Den här Ariana är starkare. Tydligare. Hon är inte rädd för att slå tillbaka mot vare sig sexistiska kommentarer på Facebook eller att höja sin röst för att tjejer ska få vara bekväma i sitt eget skinn.

– Jag vill verkligen stärka tjejer, få dem att känna sig starka och stå upp för sig själva. Att se mina fans starka och se att de känner att de har kraft, det hjälper mig att känna mig stark med, säger hon.

– Det viktigaste som jag lärt mig nyligen är att jag måste vara sann mot mig själv. Jag hoppas jag kan inspirera andra att känna så med. Jag vet nu att jag har förmågan att vara i kontroll över min musik och mitt eget öde. För mig är det riktigt exalterande.

”Kan ta kontroll”

Ledsingeln med samma namn som albumet är producerad av svenska stjärnproducenten Max Martin, som gav Grande ett av hennes största genombrott med hitsingeln "Problem" 2014. Videon till "Dangerous woman" har över hundra miljoner visningar sedan släppet för mindre än två månader sedan.

På vilket sätt känner du dig som en 'dangerous woman'?

– Att vara en 'dangerous woman' handlar inte om att vara farlig eller läskig, utan om att ta kontroll och vara stark, känna sig stärkt. 2015 var verkligen ett år av förändring för mig. Jag lärde mig mycket om mig själv och jag vill verkligen vara den bästa jag kan vara, säger hon.

– Jag är så stolt över att jag insåg att jag är stark nog att ta kontroll och känna mig bekväm med vem jag är. Jag vill att andra ska känna på samma sätt.

Kan vi förvänta oss ett Sverigebesök snart?

– Jag älskar Sverige! Men jag tror du behöver fråga min turnéledare det, säger Ariana Grande.

ARTIKELN HANDLAR OM