Michael Bolton: Jag älskar att komma hit

För första gången på åtta år uppträder Michael Bolton, 63, i Sverige.

Världsstjärnan njuter av varje minut.

– Jag älskar att komma hit, säger han till Nöjesbladet.

Michael Boltons relation med Sverige är lång. 28 år om man ska tro honom själv. De senaste åren har besöken dock blivit färre och färre.

Tills nu.

Sommaren 2016 är han tillbaka för sex uppträdanden. Allt började med ”Lotta på Liseberg” under måndagskvällen.

– Jag blir lite nervös när det är live-tv, men bandet var fantastiska vilket hjälpte mig att slappna av. Det blev en underbar show, säger han när vi slår oss ner i hans loge i skuggan av scenen.

Under onsdagskvällen rullar sommaren vidare med Robert Wells och Rhapsody in Rock. Fem spelningar i fem olika städer står på schemat. Michael Bolton längtar.

– Jag har saknat att vara i Sverige. Det var nog åtta år sedan sist. Det här är ett sätt för mig att visa att jag turnerar världen och att jag vill spendera mer tid här, säger han och sparar inte på hyllningsorden när Robert Wells kommer på tal.

– Han är ett geni, helt fantastisk. Vi träffades för första gången i London i april 2009 och mina förväntningar på spelningarna nu är höga.

De stora orden har sin förklaring. Trots de minskade besöken betyder Sverige och svensk musik mycket för Michael Bolton.

Personlig relation till Sverige

Lite extra mycket nu när han slipar på ett album tillsammans med den svenske producenten Johan Karlsson. Planen är att det ska släppas i november.

– Den svenska gåvan och talangen har alltid varit stor när det handlar om att skriva och producera musik. Så har det varit ända sedan jag var här på 90-talet, säger han.

– Och min relation till Sverige har blivit ännu mer personlig nu när jag jobbar så tätt med många svenskar. Sverige har en speciell plats i mitt hjärta.

Innan albumet släpps ska dock sommaren spelningar avverkas. Och mitt ibland dem förhoppningsvis en golfrunda med Robert Wells.

– Jag spelade med Johan Karlssons föräldrar och nu har jag frågat om Robert vill spela för jag har mina klubbor med mig.

Har han svarat?

– Han har inte sagt rakt ut att vi ska göra det, men jag har i alla fall hört att han spelar. Det hade varit kul.

Publisert: