Intimt, på gott & ont

ROCKBJÖRNEN

Trist att det här lär vara Norlins enda konsert i år

Foto: FANTASTISK POP Annika Norlin vill få konserten att kännas intim, med ett återhållet band och dämpad belysning.

Det är tre år sedan Annika Norlins senaste skiva, ett album med Säkert-låtar på engelska. Något nytt med hennes andra alias Hello Saferide har vi inte fått sedan 2008.

Under de tysta åren har singer-songwritern från Östersund pluggat till psykolog i Umeå, men i början av september kommer dels nya plattan ”The fox, the hunter and Hello Saferide”.

Way Out West-spelningen är den första någonsin med både svenska och engelska låtar.

Hon vill få den speciella konserten att kännas intim, med ett återhållet band, dämpad belysning, ett tiotal fans sittande på scenen och något så norlinskt som alla låttexter på skärmen bakom henne.

Mycket är Norlin själv med gitarr. Men möjligen överskattar hon en festivalpubliks förmåga att lyssna en lördagkväll. I vissa extra känsliga moment överröstar sorlet de facto musiken.

Men fantastisk pop som ”Anna” och det finstilta feministiska brandtalet ”Riot” får till slut tältet att lyssna. Och när Norlin rundar av med den alltid glödgade ”Allt som är ditt” och skarpa nya powerpopsingeln ”I was Jesus” känns det med ens väldigt trist att det här lär ha varit Norlins enda konsert i år.

Annika Norlin

Plats: Linné, Way Out West. Publik: Cirka 8000. Längd: 68 minuter. Bäst: ”The quiz”. Sämst: Det lågmälda blir alltför lågmält ibland.

ARTIKELN HANDLAR OM