Efter benbrottet – Foo Fighters ställer in spelningar

avDante Thomsen

1 av 4

Dave Grohl ramlade av scenen och bröt benet på Ullevi.

Nu ställer Foo Fighters in minst två kommande spelningar på sin turné i Europa.

Nu står det klart att Foo Fighters tvingas ställa in morgondagens spelning på Pinkpop Festival i Holland samt nästa spelning på AFG Arena i Schweiz den 16 juni. Detta efter att frontmannen Dave Grohl ramlade av scenen och bröt benet under gårdagens konsert på Ullevi i Göteborg.

I ett uttalande på Foo Fighters sajt skriver bandet att det fortfarande är oklart hur allvarlig Dave Grohls skada är och att det är med anledning av det som bandet nu tvingas ställa in.

Övertänd Grohl efter första låten

Foo Fighters spelning på Ullevi igår är redan legendarisk. Det var under den andra låten ”Monkey wrench” som Dave Grohl ramlade av scenen. Varken publiken eller bandet visste då hur allvarligt fallet faktiskt var.

– Vad hände?, sågs Taylor Hawkins säga bakom sitt trumset.

Snart kom beskedet.

– Hey, damer och herrar. Jag älskar er men jag tror att jag precis bröt benet. Jag bröt verkligen benet, sa Dave Grohl innan han bars bort på en bår.

Resten av bandet deklarerade då att det inte skulle bli någon spelning med Foo Fighters och började istället spela covers. Men 15 minuter senare dök Dave Grohl till allas förvåning återigen upp på scenen.

Genomförde spelningen på kryckor

Med gipsad fot och kryckor lyckades Dave Grohl och bandet genomföra den över två och en halv timme långa spelningen. Då hade benbrottet i Göteborg redan blivit en världsnyhet.

– Jag kan kanske inte gå eller springa men jag kan fortfarande spela gitarr och skrika, sa Dave Grohl från scenen.

Efter konserten fördes frontmannen i ilfart till sjukhus där det konstaterades att han hade minst en fraktur på benet.

ARTIKELN HANDLAR OM