Madonna stoppar auktionen: ”Förnedrande att mitt dna kan säljas”

1 av 4 | Foto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYR N
Madonna försöker stoppa auktionen av Tupac Shakurs omtalade kärleksbrev.

avTT-Reuters

ROCKBJÖRNEN

Madonna försöker stoppa auktionen av ett brev som rapparen Tupac Shakur skrev till henne, och det tidigare omskrivna brevet där Madonna kallar Whitney Houston och Sharon Stone för "fruktansvärt mediokra".

Den Amerikanska superstjärnan lämnade i dagarna in en begäran till New Yorks högsta domstol att stoppa försäljningen av de personliga 22 föremål som befann sig i ex-pojkvännen Tupac Shakurs ägo vid hans död 1996. Begäran gick igenom i sista stund, natten till onsdag då auktionen skulle hållas.

”Att jag har uppnått kändisstatus som ett resultat av mina framgångar minskar inte min rätt att upprätthålla mitt privatliv, till vilket mina personliga ägodelar bör räknas”, menar Madonna i rättsdokument erhållna av The Independent.

Trosor, privata bilder och en hårborste skulle säljas

Några av de personliga ägodelar som Madonna syftar till är bland annat privata brev mellan henne och Tupac, men även en av hennes gamla hårborstar ett par använda trosor och privata bilder. Anledningen till att försäljningen av detta skulle inkräkta på hennes privatliv menar Madonna vara tillgången till hennes dna som håret i borsten erbjuder en köpare.

”Jag förstår att mitt dna kan utvinnas från ett av mina hårstrån. Det är förargande och otroligt förnedrande att mitt dna kan auktioneras ut till allmänheten”, menar stjärnan och tillägger att hon tidigare inte varit medveten om att flera av sakerna som skulle gå under klubban inte längre var i hennes ägo.

Kallade stjärnorna ”mediokra”

En annan av de 20 saker som skulle auktioneras ut är det brev som det rapporterats om tidigare i veckan. Madonna skrev det i början av 90-talet, och kallar där Whitney Houston och Sharon Stone för "fruktansvärt mediokra".

"Det är så frustrerande att läsa att Whitney Houston har den musikkarriär jag önskar att jag hade och att Sharon Stone har filmkarriären jag aldrig får", skriver hon.

Stone svarade på Facebook: "Jag älskar dig och vi kommer inte att ställas emot varandra genom intrång i våra personliga resor", skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM