Rihanna intar Malmö Arena

ROCKBJÖRNEN

”Jag tror Rihanna gör vad fan hon vill”

1 av 2 | Foto: Här laddar Rihanna med lyxshopping i Frankrike.

Det är dags för ännu en Rihanna-konsert i Sverige.

I kväll intar världsstjärnan Malmö Arena där publiken kan vänta sig högt och lågt.

– När hon väl orkar sjunga en hel låt är det fantastiskt, säger Aftonbladets Markus Larsson.

Foto: Markus Larsson.

Ikväll står Rihanna på scen i Sverige igen, inför en full Malmö Arena.

Världsturnén ”Anti world tour” har redan gjort ett stopp i Sverige, då på Tele2 Arena i Stockholm den 4 juli.

Konserten hölls för 35 217 fans och pågick i en och en halv timme. Aftonbladets Markus Larsson gav superstjärnan tre plus.

– Det är det högsta jag gett Rihanna. När hon vill och verkligen bryr sig blir det bra. Men hon har fortfarande en storartad konsert framför sig, säger Markus Larsson.

Med låtar från det nya albumet ”Anti” blir showen mer nedskalad och det är en Rihanna med indieinslag som tar plats på scen. Vilket också gör att en del hitlåtar utgår från setlistan eller stressas igenom.

– Hon är en humörartist. Ibland är det fantastiskt och ibland tråkigt. Man ska ha tur när man tittar på henne, säger Markus Larsson.

Därför är hon älskad

Aftonbladets recension från den 4 juli är bara ett av många ställen där artisten tituleras som ”rockstjärna”. Det skrivs även ofta om hennes attityd och sena ankomster.

– Jag tror Rihanna gör vad fan hon vill. Hon skiter i om hon presterar eller inte, det är en del av hennes image. Det är därför hon är så älskad. Man gillar att hon inte är perfekt. Perfektion är inte hennes varumärke. Ibland går det ut över konsertupplevelsen men är man där rätt kväll är det säkert kanon, säger Markus Larsson.

Ställde in konsert

Sist Rihanna besökte Malmö för en konsert var 2011. Men kort innan stjärnan skulle upp på scen insjuknade hon och spelningen fick ställas in.

– Förlåt till alla som skulle se min show i Malmö, Sverige. Jag såg så mycket fram emot att uppträda för er. Det hade varit så roligt. Mycket roligare än att ligga sjuk i influensa. Jag är väldigt besviken över att jag inte kunde komma, sa stjärnan då till US Weekly.

Över 11 000 biljetter hade sålts till konserten. Det hade inneburit nytt publikrekord för Malmö Arena om showen genomförts.

Inför sitt andra Sverigebesök laddade hon upp men en shoppingrunda i Paris. Där sågs hon besöka Dior och Colette. Även i Sverige lyxade hon till det med ett besök på Stockholmsrestaurangen Carousel.

Men ikväll står Rihanna alltså på scen i Malmö och får support av Big Sean.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rihanna