Chris Brown till Sverige

ROCKBJÖRNEN

R&B–stjärnan gör spelning i juni

1 av 3 | Foto: Chris Brown.

Skriv upp andra juni.

Då kommer det att bli ”one hell of a nite” när Chris Brown kommer till Sverige.

– Han har varit ett av de mest önskade namnen de senaste åren, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

R&B–stjärnan Chris Brown, 26, kommer till Sverige.

Den 22 maj startar artisten Europaturnén ”One hell of a nite tour” och den landar i Sverige och Globen i Stockholm den andra juni.

– Chris Brown är en artist som har väldigt mycket fans i Sverige och han har varit ett av de mest önskade namnet senaste åren sett till sociala medier. Så det känns naturligt att Sverige är ett av stoppen han gör i Europa, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Mötte motreaktion sist

Senast Chris Brown skulle göra en konsert i Sverige var i november 2012. Då möttes artisten av stora motreaktioner efter misshandelsdomen mot ex-flickvännen och världsstjärnan Rihanna, 28. Konsertaffischer revs ner och byttes ut mot bilder från brottskvällen.
– Jag ska inte säga för mycket om just den konserten eftersom vi inte var inblandade i den, men vi har förståelse för att en sån sak väcker reaktion och självklart tar vi starkt avstånd från all form av misshandel, säger Åkesson.
– I det här fallet är det samtidigt vårt jobb att först och främst fokusera på artisten Chris Brown, publikintresset och det han gör på scenen. Eftersom det handlar om en person som begick ett brott för sju år sedan, dömdes och har avtjänat sitt straff så måste vi fokusera på det. Sedan är det en viktig diskussion, men en annan disksussion.

”Blir bra konsert”

Chris Brown, som vunnit prestigefyllda Grammys för sin musik, gick nyligen för sjätte gången rakt in på Billboards R&B/Hip-Hop-listas första plats med albumet ”Royalty”.
– Hans nya album är ytterligare en jättesuccé så jag är säker på att det bli en bra konsert. Framför allt vet jag att det är många som sett fram emot att han ska komma till Sverige och som vill se honom live, säger Kristofer Åkesson.

Biljetterna släpps torsdag den 24 mars klockan 9.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Stockholm