Regnrusk hotar Way out west-besökare

ROCKBJÖRNEN

Arrangören: ”Var inte så jäkla fåfäng, tänk praktiskt”

1 av 2 | Foto: Way Out West.

Väderutsikterna ser inte fantastiska ut för Way out west-besökarna.

Gråmulet, snålblåst och regn utlovas enligt meterologerna på flera vädersajter.

– Fredagen ser lite dyster ut, säger Joakim Skoglund, marknadschef för Luger som arrangerar Way out west.

Way out west-besökare bör förbereda sig på snålblåst och kyligt regn. Den som under fredagen och lördagen vill se artister som PJ Harvey, Zara Larsson, Deportees och Sia kan räkna med temperaturer kring 15 grader och ihållande regn enligt väderprognoser från bland annat Klart.se och Yr.no.

”Vädret lite lynnigt”

– Fredagen ser lite dyster ut, men lördagen ger väl ändå lite hopp om livet. Överhuvudtaget känns vädret lite lynnigt här i Göteborg. Jag skulle säga till alla besökare att uppdatera väderleksrapporterna ofta, för det känns som att det kan slå om snabbt här. Vi kanske slipper regnet helt, säger Joakim Skoglund, marknadschef för Luger som arrangerar Way out west.

Vad är ditt tips till besökare inför fredagen och lördagen?

– Var inte så jäkla fåfäng, det är bättre att faktiskt tänka lite praktiskt om det ser riktigt mörkt ut. Men tänk också på att det är varm och skön stämning så man ska inte rädas lite väta. Och lämna paraplyet hemma, för det får man inte ta med sig in på området.

Bara en scen har tak

Nöjesbladets musikrecensent Rebecka Ljung tipsar om att ta med sig varma kläder.

– Bara en av de stora scenerna är under tak på festivalområdet, så det finns inte så mycket skydd för regnet här precis som på andra festivaler, säger hon.

Hur har du själv förberett dig?

– Jag skippade shortsen och har packat ner en ulltröja och två regnponchos, om den första skulle blåsa sönder.

Dessutom gäller det att planera hur man tar sig till festivalområdet. Ombyggnationer påverkar spårvagnstrafiken i göteborg.

– I vanliga fall kan man ta linje 2 hela vägen till Linnéplatsen, men nu måste man hoppa av vid Järntorget och gå. Det är inte så farligt, 5 till 10 minuters promenad, men den som blir tvungen att göra det i regnet kommer bli blöt, säger Rebecka Ljung.

Däremot går spårvagnslinjerna 1 och 6 fortfarande ända fram till Linnéplatsen, enligt information från Västtrafik.

ARTIKELN HANDLAR OM