Rockbjörnen

Alla vill ha en bit av maffian

Av: 

Joanna Wahlsten

ROCKBJÖRNEN

Dj-trion är de svenska skivbolagens favoriter 2012

De svenska skivbolagen har sagt sitt.

Artisterna de helst vill arbeta med under 2012?

Swedish House Mafia.

De krönte sitt 2011 med att spela på Madison Square Garden i New York. Och ingenting tyder på att 2012 blir året då karriären avstannar för Swedish House Mafia.

I Nöjesbladets årliga undersökning – där vi låter de svenska skivbolagen lista vilka artister de helst vill arbeta med under kommande år – hamnade de svenska housekungarna på förstaplatsen.

Okända hemma

När Steve Angello, Axel ”Axwell” Hedfors och Sebastian Ingrosso slog igenom skedde det inledningsvis på utlandsbasis. Länge var Swedish House Mafia världsstjärnor i utlandet medan vi i Sverige försynt lyfte på ögonbrynen inför namnet.

Men sedan några år tillbaka har även svenskarna tagit trion till sina hjärtan. I förra årets skivbolagsundersökning hamnade de tvåa efter sångerskan Robyn.

Nu är de i topp.

”Två rusiga timmar”

Trion har ett fullspäckat år bakom sig.

Konserten på Madison Square Garden i december gjorde dem historiska – en bedrift som varken ABBA, Roxette eller Europe klarat av.

Hela arenan – 20 000 biljetter – såldes ut på nio minuter.

– Jag är ganska säker på att New York över huvud taget inte upplevt två lika rusiga timmar vid särskilt många tillfällen, skrev Nöjesbladets Per Bjurman som fanns på plats vid tillfället.

Innan dess: spelningar runt om i hela världen. Singeln ”Save the world” som kom upp i tio miljoner visningar på Youtube under de första två veckorna.

En superarena till

2012 är inte bara året då de är de svenska skivbolagens mest eftertraktade trio. Det är också då de som första dansakt någonsin headlinar på den brittiska superarenan The National Bowl i brittiska Milton Keynes inför 65 000 personer.

Inte så pjåkigt.

Fotnot: Undersökningen baseras på svar från åtta av Sveriges största skivbolag. De får inte ange någon av sina egna artister.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen