TSOOL spelar med Gallagher

Foto: Ebbot Lundberg och Noel Gallagher gillar varandra.
ROCKBJÖRNEN

Noel Gallagher tar med sig sin dunderbjörn till London.

Ebbot Lundberg och hans The Soundtrack of Our Lives bistår den forne Oasis-medlemmen under en spelning i september.

– De är ett av de senaste tjugo årens bästa rockband, har Gallagher sagt om TSOOL.

Konsertarrangören Live nation berättar i ett pressmeddelande att The Soundtrack of Our Lives beger sig till London för att bistå Noel Gallagher under en spelning på Itunes festival den 12 september.

Dagen håller TSOOL en egen konsert på välkända nattklubben Heaven.

Noel Gallagher har tidigare berättat om sin beundran för det svenska rockbandet – och det speciella smeknamn han har för frontmannen Ebbot Lundberg.

– Ebbot är en bättre frontman än Liam. Jag kallar honom ”Thunderbear”. De är utan tvekan ett av de senaste tjugo årens bästa rockband, har Noel Gallagher sagt till Café.

– Det är roligt med feedback, speciellt från personer man gillar. Noel är en av de absolut roligaste personerna som funnits i rockbranschen de senaste 20 åren, har Ebbot Lundberg tidigare sagt till Nöjesbladet.

I våras meddelade TSOOL att deras senaste skiva, ”Throw it to the universe” blir den sista. Bandet tar farväl till den trogna publiken.

– Det blir inte så dramatiskt. Vi tar en rejäl paus och ser vad som händer. Alla håller på med så mycket andra grejer, inte så konstigt med tanke på att vi kört i sjutton år... Ian och jag har spelat tjugofem! Det är bara skönt, filmen är slut liksom, har Lundberg sagt till Nöjesbladet.

Konserten på Heaven lanseras som bandets sista spelning i London.

ARTIKELN HANDLAR OM