Gessle: Det är kriminellt

avKristin McMillen

ROCKBJÖRNEN

Roxette-stjärnan varnar fansen för Biljett Nu – som svarar med att stämma dem för förtal

Biljett Nu fortsätter att sälja biljetter till Roxette-konserten i Halmstad – trots att de inte kommer att gälla. Nu varnar Per Gessle fansen för Biljett Nu, som polisanmälts.

– Jag vill inte att folk ska betala 500 kronor och kanske resa långt och sedan inte komma in. För alla biljetter som är köpta på Biljett Nu efter den 9 juli kommer inte att gälla, oavsett vad Biljett Nu påstår, säger Per Gessle till Hallandsposten.

Foto: Peter Wixtröm
Per Gessle talar ut i Hallandsposten om biljettbråket kring Roxettes spelning i Halmstad.

Biljettkriget utbröt då Roxettes konsert i Anderstorp ställdes in och flyttades till Halmstad. Efter det fortsatte Biljett Nu och ansvarige Magnus Nilsson att sälja biljetter, trots att de saknar avtal med de nya arrangörerna Live Nation.

– Det här är en helt ny konsert så pengarna från alla biljetter som han nu säljer kommer att hamna i hans egen ficka, säger Gessle.

Biljetter ogiltiga

Biljett Nu har nu polisanmälts av Live Nation för försäljningen av de ogiltiga biljetterna och för att de använt namnet Roxette i sin marknadsföring.

– Han får inte använda vårt namn i marknadsföringen utan vår tillåtelse, säger Gessle.

Alla fans som köpt biljetter från Ticnet kommer att komma in på konserten. De som köpt biljetter från Biljett Nu efter den 9 juli kommer däremot att bli utan konsertupplevelse.

– Jag har absolut inget emot konkurrens, där Nilsson tycks vilja framstå som den lilla säljaren mot den stora jätten. Men i det här fallet är det kriminellt att försöka sälja ogiltiga biljetter i vårt namn. Jag har träffat mycket folk som är lyckliga över att ha fått tag i biljetter, men som sedan får veta att de är ogiltiga, säger, säger Per Gessle.

Enligt Konsumentverket riskerar Biljett Nu att bli ersättningsskyldiga för biljetterna de sålt.

Stämmer Gessle

Men Magnus Nilsson står på sig. Han tycker fortfarande att Biljett Nu har rätt att sälja biljetter till konserten.

– Vi har, via vår jurist, här på förmiddagen, kontaktat dem och kommer att stämma dem för förtal. De har ingen aning om vad de pratar om. Inget av det Per Gessle säger stämmer, säger Magnus Nilsson till Aftonbladet.

Förtydligande: I en tidigare upplaga av texten hävdades att Biljett Nu och Magnus Nilsson polisanmälts. Enligt deras juridiska ombud är det endast Biljett Nu som polisanmälts.

ARTIKELN HANDLAR OM