Rockbjörnen

”Jag är inte som Plura”

Av: 

Jessica Isaksson

ROCKBJÖRNEN

Mauro Scocco om varför han ratar ”Så mycket bättre”

Mauro Scocco är aktuell med ny singel och kommande platta.

Men på sista tiden har han hållit sig undan rampljuset.

– Jag är skeptisk till att sitta och gulla med alla artister, säger han.

Nya singeln ”Jag saknar oss” har exklusiv videopremiär på nöjesbladet.se i dag.

Låten, som är första spåret på kommande plattan ”Musik för nyskilda”, handlar om ett rätt så trist förhållande.

– Den är en sorts vemodigt konstaterande av att ett förhållande man befinner sig i har haft mer spännande och hisnande dagar än vad det är i nutiden, säger Mauro Scocco, 48.

I stället för prozac

Albumets titel har fått många att tro att Mauro själv är nyskild.

– Allt jag gör är taget från mitt eget liv i någon form. Man har stor frihet när man skriver låtar, men det går inte att ta bort mig ur ekvationen. Sedan tror folk att jag är nyskild, men jag är inte ens gift, säger han.

Har du själv behövt en sådan här skiva?

– Sorglig musik är the story of my life. Jag blir alltid glad när folk säger att de har haft glädje av min musik. För jag har ju använt musik i stället för terapi och prozac i många år, säger Mauro Scocco.

”Inte intresserad”

Senaste albumet ”Ljudet av tiden som går” släpptes 2007. Sedan dess har han synts laga mat med bästisen Plura i ”Mauros och Pluras kök” på TV8.

Annars är Scocco bra på att hålla sig undan. Inför andra säsongen av matlagningsshowen tackade han nej till fortsatt medverkan. Han har också nobbat TV4:s succé ”Så mycket bättre”.

– Jag blev erbjuden att vara med, men jag är skeptisk till att sitta och gulla med alla artister. Det finns artister som jag gillar och andra som jag inte är intresserad av, säger han.

– Det är skillnad på mig och Plura. Han har möjligen mer intresse av att jobba med tv. Han skriver kokböcker, han har en annan utgångspunkt. Jag har inget intresse av att bli en tv-personlighet. Men det kan jag tänka mig att Plura har, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

Mauro Scocco

Så mycket bättre