Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Benjamin Ingrosso vinner Årets svenska låt på Rockbjörnen

Vinner prestigefyllda priset med ”Allt det vackra”

”Allt det vackra” är Årets svenska låt på Rockbjörnen.

Benjamin Ingrossos succélåt har röstats fram som vinnare av Aftonbladets läsare.

– Gud vad fint. Det här trodde jag verkligen inte. Jag blir helt skakig nu, säger han från scenen.

”Allt det vackra” släpptes på Benjamin Ingrossos, 23, album ”En gång i tiden (del 2)” i april i år, och har sedan dess tillbringat 15 veckor på Svensktoppen och har nära nio miljoner lyssningar på Spotify.

Nu har låten, som han skrev tillsammans med sin morbror Niclas Wahlgren, 56, vunnit Årets svenska låt på Rockbjörnengalan.

– Gud vad fint. Det här trodde jag verkligen inte. Jag blir helt skakig nu. Tack till alla som har röstat, verkligen. Ni är helt otroliga. Det är helt sjukt att vinna pris för årets svenska låt då jag precis släppt min första låt på svenska känns det som, men jag släppte ju album i våras och jag var skitnervös för att släppa musik på svenska för att det finns så många otroligt bra artister som redan gör det i det här landet.

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso.

Han tackar sitt skivbolag, sina producenter, bandet och även Ted Gärdestad som var hans inspiration under albumprocessen.

– Jag vill tacka Niclas, min morbror, som skrev den här med mig förra våren när vi kände att allt var deppigt och att vi behövde tänka positivt.

Han skickar också en till hälsning till fansen.

– Jag älskar er, tack så jättemycket.

Andra nominerade till det prestigefyllda priset var ”Barn av vår tid” av Hov1, ”Behöver inte dig i dag” av Clara Klingenström, ”Tystnar i luren” av Victor Leksell och Miriam Bryant och Tusses ”Voices”.

Publisert:

LÄS VIDARE